Εγιναν τελικά σήμερα οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στη Τήλο

Η κίνηση του Δημάρχου Τήλου να τελέσει του γάμους δύο ομόφυλων ζευγαριών, σήμερα το πρωί (03/06), παρά την αντίθετη οδηγία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Εν τω μεταξύ, την τέλεση των πρώτων γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, χαιρέτισε ο Συνασπισμός (στελέχη του οποίου υπήρξαν και μάρτυρες στη διαδικασία), ο οποίος με ανακοίνωσή του δηλώνει την αλληλεγγύη του «στα δύο ζευγάρια που έκαναν το πρώτο βήμα και διεκδίκησαν τα αυτονόητα συνταγματικά τους δικαιώματα».

Προσθέτει ότι «ο γάμος αυτός έγινε παρά τις απειλές υπερσυντηρητικών κύκλων που εκφράστηκαν μέσω του κ. Σανιδά και αποτελεί μια σημαντική πράξη που ανοίγει δρόμους για την επίτευξη της ισότητας όλων των πολιτών της χώρας» και καταλήγει: «η κίνηση του δημάρχου της Τήλου και των δύο ζευγαριών χρειάζεται να βρει συμπαραστάτες και μιμητές. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλάι εκείνων που αγωνίζονται για αυτονόητα δικαιώματα και πιστεύουμε ότι στο τέλος της ημέρας, η κοινή λογική θα επικρατήσει».

Από την πλευρά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι συγχαίρουν τον δήμαρχο Τήλου, μεταξύ άλλων και "για τη γενναία του απόφαση να υπερασπιστεί και στην πράξη τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούμε βέβαια να εκφράσουμε κατανόηση για τη στάση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αντί να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του δημάρχου", συμπληρώνουν.

kosmos,gr