Έληξε η κατάληψη στο σταθμό της ΔΕΗ

Επέμβαση πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις 5:00 το πρωί της Δευτέρας, προχωρώντας σε συλλήψεις κατοίκων, οι οποίοι είχαν καταλάβει εδώ και 24 ημέρες τους ταινιόδρομους μεταφοράς λιγνίτη, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό του Αγίου Δημήτριου Κοζάνης, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι καταληψίες ζητούσαν πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων από τις γύρω κοινότητες.

Συγκεκριμένα, παρουσία εισαγγελέα και χωρίς να προβάλλουν αντίσταση συνελήφθησαν έξι άτομα, αφού αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο για να επιτραπεί η λειτουργία των ταινιοδρόμων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ από πλευράς της ΔΕΗ ξεκίνησαν ήδη τεχνικοί έλεγχοι των ταινιοδρόμων για να ξεκινήσει η λειτουργία τους, ώστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος.

Είχε προηγηθεί διήμερο διαβουλεύσεων με τους καταληψίες και υψηλόβαθμα στελέχη.

Σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με αντιπροσωπεία των κατοίκων, ο διευθυντής ορυχείων της ΔΕΗ Κωνσταντίνος Μελάς τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για πρόσληψη προσωπικού, ενώ θα δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του έτους άλλοι δύο, στους οποίους οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προτεραιότητα για το 13,5% των θέσεων.