Θρίλερ με "άγνωστο φως" στην Αμφισσα

Την ύπαρξη αγνώστου προέλευσης φωτός που εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά μπροστά στα έκπληκτα μάτια ανυποψίαστων οδηγών και περαστικών καταγγέλλουν κάτοικοι της Αμφισσας και των γύρω χωριών. Οι άνθρωποι αδυνατούν να ερμηνεύσουν λογικά το φαινόμενο και αναρωτιούνται: «Μήπως πρόκειται για φωτεινή οντότητα; Μήπως είναι σημάδι για εικόνα κάποιου αγίου που πιθανόν βρίσκεται στη γύρω περιοχή ή είναι απλά ένα κακόγουστο αστείο;».
Μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης είναι αρκετή για να διαπιστώσει ακόμη και ο πιο δύσπιστος πως δεν πρόκειται για λόγια μιας χούφτας ευφάνταστων ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αλλά για γεγονός που αποτελεί κοινό μυστικό και που τείνει να διχάσει την τοπική κοινωνία, αφού κάθε κάτοικος δίνει τη δική του περιγραφή και ερμηνεία. Οι ντόπιοι στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες του φαινομένου, ενώ οι λεπτομερείς περιγραφές όσων δεν διστάζουν να μιλήσουν μπροστά στο φακό της «Espresso» είναι πραγματικά ανατριχιαστικές και θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οπως είναι φυσικό, το νέο έχει διαδοθεί σε όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής και κάθε βράδυ δεκάδες άνθρωποι συρρέουν στο σημείο όπου εμφανίζεται το «άγνωστο φως» προκειμένου να το δουν με τα μάτια τους.
Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε η φήμη πως κάποιοι σκαρφάλωσαν εκεί όπου εμφανίζεται και στο σημείο βρήκαν ένα μικρό ηλιακό συλλέκτη που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει δίπλα σε μια σπηλιά πάνω στα βράχια.