Εξεταστική επιτροπή και μετά εκλογές

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου πρίν λίγο στο Ζάππειο .
Κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή ότι κουκούλωσε θέματα όπως των υποκλοπών, ενώ επανέλαβε πως πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.
«Τα καθημερινά προβλήματα δε μπορούν να λυθούν όταν η κυβέρνηση είναι όμηρος οικονομικών, εξωθεσμικών, ισχυρών συμφερόντων» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή και κατόπιν εκλογές λέγοντας ότι θα πρέπει να βγουν στο φως και οι πολιτικές ευθύνες, ενώ τόνισε ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται κάτω από την επιρροή ή και χειραγώγηση της ΝΔ. Ζήτησε να μείνει ανοικτή η Βουλή το καλοκαίρι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εξεταστικές επιτροπές.
«Για τον πολιτικό κόσμο τα ψέματα τελειώσανε. Είτε θα δράσουμε είτε θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες», είπε χαρακτηριστικά. «Αν δυσαρεστώ κάποιους που με περίμεναν του χεριού τους θα εξακολουθήσω να τους δυσαρεστώ» ανέφερε. «Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Ξέρουμε που έγιναν λάθη και ξέρουμε που πρέπει να πάμε».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε σαφές μήνυμα τονίζοντας ότι πρέπει να πάψουν οι κοκορομαχίες για την καρέκλα, τις οποίες έχει καταδικάσει ο λαός και ξεκαθάρισε
δεν υπάρχει λόγος ίδρυσης νέου κόμματος, πρέπει να γίνει ανασύνταξη, και θα κάνει μια νέα αρχή.