Μήπως ο "καταλληλότερος" θέλει να γίνει Μεγαλέξανδρος;;;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Σιωπηρά ως ένοχη αποπειράθηκε να περάσει η κυβέρνηση μια κοινή και υπό τις αμερικανικές ευλογίες ελληνοϊσραηλινή άσκηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχοντας οι μετέχοντες στο σκόπευτρό τους το Ιράν.

Όμως αυτού του είδους τα πολεμικά παιχνίδια, ακόμη και ως εικονικές προσομοιώσεις, είναι πολιτικά άκρως επικίνδυνα και αν δεν αποσυρθούν αμέσως από τα σχέδια του υπουργείου άμυνας, θα στραπατσάρουν σοβαρά το διεθνές πρόσωπο της χώρας. Θα θυμίσω την χουντική Ελλάδα, που κατά την προβοκατόρικη προτροπή του τότε Αμερικανού υφυπουργού εξωτερικών Σίσκο στον δικό μας χιτλερίσκο και αρχιπραξικοπηματία Ιωαννίδη, επενέβη δια του γνωστού ανθρωποειδούς στην Κύπρο με τραγική συνέπεια να λούσει στο αίμα την χώρα και να διχοτομήσει την Μεγαλόνησο.
Θα θυμίσω επίσης την προβοκάτσια της αμερικανίδας πρέσβεως στο Ιράκ Έιπριλ Γκράσπλι ( είχα μιλήσει μαζί της το 1990 εκεί ) όταν διαβεβαίωνε τον Σαντάμ ότι δεν απασχολούν τους Αμερικανούς οι ενδοαραβικές διαφορές. Αποτέλεσμα. Κινήθηκε εκείνος δικαίως αλλά επιπόλαια κατά μιας κρατικοβρεττανικής από το 1948 τερατογέννεσης, του Κουβέιτ, που ιστορικά αλλά και γεωγραφικά ανήκε ως δέκατη ένατη επαρχία στο Ιράκ, δίνοντας έτσι την αιτούμενη από τους Αμερικανούς αφορμή στην μετέπειτα ωμή και φυσικά στρατιωτική επέμβασή τους. Φόντο πάντα τα πετρέλαια της περιοχής.
Θα θυμίσω τέλος ότι οι Παλαιστίνιοι αποτελούν την πεμπτουσία του αραβικού έθνους και ότι ως εκ τούτου όποιος και μάλιστα δίχως αιτία τους εναντιώνεται, καθίσταται αυτομάτως εχθρός των Αράβων. Κατόπιν αυτών διερωτώμαι ποιος άλλος λόγος υπάρχει για να παρασυρθεί η οικονομικά παραπαίουσα χώρα μας σε αυτού του τύπου τις στρατιωτικές εμπλοκές, (εκτός βεβαίως από τον προφανή, το γεγονός της υπεράσπισης των γερακιών στην διαμάχη τους με το Ιράν) και να χάσει με κόστος βαρύ η Ελλάδα φίλους παραδοσιακούς, που επιπλέον και κατά ένα παράδοξο τρόπο μας θεωρούν την ιστορική μητρόπολή τους! Και είμαστε γαμώτο μια πολύ μικρή χώρα για μια τόσο μεγάλη ατιμία.
Τελικά η μόνη αιτία που βρίσκω στην συγκεκριμένη καιροσκοπική επιχείρηση εντοπίζεται στις δημοσκοπήσεις. Συμπέραιναν ως γοργόνες μυθικές ότι βασιλιάς Αλέξανδρος ζει, και το σφύριξαν στον Κώστα Καραμανλή. Για να πιστέψει εκείνος ότι πέρα από «καταλληλότερος» μπορεί και να αποτελεί την μετενσάρκωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

ευγένιος ανδρικόπουλος