Απίστευτο αλλά συνέβη στη Θεσσαλία

Εννιάχρονη «κυοφορούσε» από τη μέρα που γεννήθηκε το δίδυμο αδερφάκι της, στη Λάρισα.

Το κοριτσάκι υπέφερε τον τελευταίο καιρό από έντονους πόνους στην κοιλιά και στο νομαρχιακό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε έναν όγκο, ο οποίος έπρεπε να αφαιρεθεί.

Η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη, καθώς η βιοψία έδειξε ότι ο όγκος ήταν καλοήθης μεν, αλλά στο εσωτερικό του είχε ένα μισοσχηματισμένο έμβρυο, που δεν ήταν άλλο από το δίδυμο αδερφάκι της εννιάχρονης, το οποίο αφομοιώθηκε πριν από 10 χρόνια όταν και έγινε η σύλληψη.

Η εγκυμοσύνη της μητέρας θα ήταν δίδυμη, αλλά το δεύτερο έμβρυο δεν προχώρησε και...εισχώρησε στο πρώτο. Το έμβρυο που αφαιρέθηκε ήταν μήκους 6 εκατοστών και μάλιστα έφερε κεφάλι με μακριά μαλλιά, σπονδυλική στήλη και μάτια.

Το περιστατικό αυτό, όπως και ένα ανάλογο στη Θεσσαλονίκη, όπου νεογέννητο «κυοφορούσε» το δίδυμο αδερφάκι του, παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη.

Το μόλις 30 ημερών νεογέννητο χειρουργήθηκε με επιτυχία και χαίρει άκρας υγείας, καθώς το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα που αναβρέθηκε υπερηχογραφικά πριν τη γέννησή του αφαιρέθηκε από τους γιατρούς της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Πριν γεννηθεί το βρέφος είχε εντοπιστεί ένας όγκος στην κοιλίτσα του και οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να προχωρήσουν στην αφαίρεσή του, ενώ όταν η επέμβαση ολοκληρώθηκε η βιοψία έδειξε ότι ο όγκος ήταν καλοήθης και έφερε εμβρυϊκά στοιχεία.

Επρόκειτο για μια δίδυμη κύηση που δεν προχώρησε, ενώ σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα έχει συχνότητα 1 σε κάθε 400.000 γεννήσεις, με τετραπλάσια συχνότητα στα θηλυκά νεογέννητα (΄Εθνος 15-5-2008)