Τσιμέντο...θέα με πάρκινγκ

Διαβάζουμε στις εφημερίδες
Ελευθεροτυπία
"Εκατόν τέσσερα στρέμματα ακρογιαλιάς σε επιφανειακούς χώρους στάθμευσης σχεδιάζει ο επιχειρηματικός όμιλος που ανέλαβε την εκμετάλλευση του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας (ΟΚΙ) για να κατασκευάσει εκεί ένα ακόμη σύμπλεγμα εμπορικών κέντρων - κινηματογράφων - κέντρων διασκέδασης - μαρίνας πολυτελών σκαφών συνολικής έκτασης 65.00τ.μ."
Γράφει ο ο bilsot
Μία Ολυμπιάδα (4 χρόνια) μετά την επιτυχία του ΑΘΗΝΑ 2004 και στο θέμα της διαχείρισης των Ολυμπιακών χώρων δεν σημειώθηκε ΚΑΜΙΑ επιτυχία. Διάφορες εξαγγελίες και σχέδια από διάφορα αρμόδια και μη στόματα εκτοξεύτηκαν σαν ρουκέτες του Πάσχα και δεν έμεινε ούτε η λάμψη, ούτε ο κρότος τους.

Θα επικεντρωθώ στους χώρους της Ιστιοπλοΐας και του Αγίου Κοσμά και στους χώρους του πρώην Ελληνικού αεροδρομίου, τα λεγόμενα και «φιλέτα». Χορταριασμένα και εγκαταλειμμένα τα πρώτα, πίσω από πυκνό συρματόπλεγμα που εμποδίζει την πρόσβαση του κόσμου σ’ αυτά και με μερικούς σεκιουριτάδες να παίρνουν ένα μεροκάματο για τη φύλαξή τους. Ο χώρος του αεροδρομίου : σε πλήρη εγκατάλειψη ο ανατολικός νεκροταφείο αεροπλάνων και άλλων υλικών, σε εκθεσιακούς χώρους κάποιο τμήματα, τα γήπεδα και οι λοιποί χώροι ανενεργοί και έρημοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μετά τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες για «Μητροπολιτικά Πάρκα» και ποδηλατοδρόμους μήκους 40 χλμ(!!!) και παράδοσης των παραλιών στους δήμους που τους ανήκουν κτλ κτλ, ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή των κατοίκων αυτού του Λεκανοπεδίου:

  1. Μη διανοηθείτε, κυρίες και κύριοι πολιτικοί κυβερνώντες και μέλλοντες να κυβερνήσετε, να ξεπουλήσετε ούτε τετραγωνικό εκατοστό γης που ΔΕΝ σας ανήκει
  2. Επιχειρηματίες – επενδυτές – καταπατητές – εργολήπτες και λοιποί κάτω τα χέρια σας από τα «φιλέτα» . Ας απολαύσει και ο λαός λίγο «κρέας».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Να πέσουν τα συρματοπλέγματα και να αποδοθούν οι χώροι στους κατοίκους αυτής της χώρας
  2. Οι τοπικοί άρχοντες να μπουν μπροστά και πρώτοι στον αγώνα να πείσουν τα κομματικά τους γραφεία για το συμφέρον του τόπου τους
3. Να αποδοθούν χώροι στα αθλητικά και ναυταθλητικά σωματεία για να αναπτυχθεί ο αθλητισμός και ο ναυταθλητισμός

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

  1. Τα Ακαδημαϊκά μας ιδρύματα (ΕΜΠ ,ΑΕΙ,ΤΕΙ) με διδακτορικές τους μελέτες να προτείνουν λύσεις για την παραλία
  2. Τα αρχιτεκτονικά γραφεία να παρουσιάσουν μελέτες εφαρμόσιμες, βιώσιμες, προσιτές σε οικονομοτεχνική εφαρμογή
  3. Οι Δήμοι να αναλάβουν την εφαρμογή επί τέλους κάποιων έργων και να μη «ρίχνουν το μπαλάκι στη εξέδρα»
  4. Οι κατασκευαστικές εταιρείες ας αναλάβουν μια φορά την κατασκευή ενός έργου χωρίς υπέρογκα κόστη και ανατιμολογήσεις.


Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΚΑΙ

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ