Είναι κοντά οι εκλογές ή όχι

Επειδή σε πολλά μέσα επικοινωνίας αλλά και σε bloggs έχει αρχίσει και πάλι η εκλογολογία και επειδή θέλουμε να έχουμε τους θαμώνες του καφενείου μας απόλυτα ενημερωμένους , αφού μαζέψαμε όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες οι ειδικοί πολιτικοί αναλυτές του καφενείου κατέληξαν στο παρακάτω συμπέρασμα.

Ο Καραμανλής δεν μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία .

Η διεθνής οικονομική ύφεση που υπάρχει και η οποία θα χτυπήσει σε λίγο και την πόρτα της χώρας μας πολύ έντονα , σε συνδυασμό με την τρελή άνοδο της τιμής του πετρελαίου θα έχει σαν αποτέλεσμα το 2009 να είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Τα δημόσια οικονομικά πάνε από το κακό στο χειρότερο και οι όποιες ενέσεις από τις δήθεν λεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις έχουν μόνο λογιστικό αποτέλεσμα και δεν αλλάζουν την κατάσταση . Οι κοινοτικοί οργανισμοί πιέζουν αφόρητα για λήψη μέτρων λιτότητας και άλλων καθόλου δημοφιλών αποφάσεων. Οι διεθνείς πρωτοβουλίες του Καραμανλή έχουν επιτυχία μεν αλλά τα αποτελέσματα τους δεν μένουν ορατά για πολύ χρόνο.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς ελπίζουν στη Ρηγίλλης θα έχει αίσιο τέλος και το ζήτημα των Σκοπίων και έτσι θα θωρακίσουν και την δεξιά τους πλευρά . Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και τους 151 που είναι πονοκέφαλος για τον σιγουρατζή Καραμανλή καταλήγουμε στα συμπεράσματα μας

Εκλογές θα κάνει ο Καραμανλής τέλος Φεβρουαρίου , αρχές Μάρτη του 2009 με τον εξής σχεδιασμό : Θα είναι πρώτο κόμμα , δεν θα έχει αυτοδυναμία λόγω της φυσιολογικής φθοράς και του ισχύοντος εκλογικού νόμου και έτσι θα κάνει πάλι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2009 με το νέο εκλογικό νόμο . Με κυρίαρχο moto ότι πρέπει να κυβερνηθεί η Ελλάδα , ελπίζοντας έτσι να κερδίσει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία .

Στη Ρηγίλλης έχουν εκτιμήσει ότι αν κάνουν εκλογές πριν από το Φεβρουάριο του 2009 θα αναγκαστούν να κάνουν 3 εκλογές μέσα σε 6 μήνες και αυτό έχει πολιτικό κόστος .

΄Ενας ακόμη βασικός λόγος που θα επισπεύσουν τις εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές είναι ότι προβλέπουν αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές με αναπόφευκτη αλλαγή αρχηγού και αυτονόητη αλλαγή του σκηνικού με μη προβλέψιμες ανακατατάξεις στις επόμενες εθνικές εκλογές . Δεν θέλουν με κανένα τρόπο να αντιμετωπίσουν το ΠΑΣΟΚ σε εθνικές εκλογές με νέο αρχηγό .

Φυλάξτε αυτή την πρόβλεψη και εκεί αρχές του 2009 τσεκάρουμε αν έχουμε δίκιο.

Θέλουμε τη γνώμη σας και τα σχόλια σας