Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε (και) ο Ηλίας Κασιδιάρης

 
Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει η οργή για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και εν μέσω των σφοδρών «αναταραχών» που έχει προκαλέσει η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τους «Σπαρτιάτες», οι οποίοι κατά πολλούς αποτελούν τον «Δούρειο Ίππο» του Ηλία Κασιδιάρη για να επιστρέψει στη Βουλή, έρχεται στο φως η είδηση πως και ο ιδρυτής του κόμματος «Έλληνες» κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης!

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είναι πρωτόδικα καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης στις 26 Απριλίου, στη φυλακή Δομοκού όπου κρατείται. Η διοίκηση της φυλακής αναμένεται να το διαβιβάσει στον εισαγγελέα Λαμίας και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται αρχικά η εισαγγελική πρόταση και κατόπιν η τελική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Όπως τονίστηκε στο ρεπορτάζ, το αίτημα του… πρωτοπαλίκαρου της εγκληματικής οργάνωσης θα εξετάσουν τα ίδια όργανα και τα ίδια φυσικά πρόσωπα που αποφάσισαν την -υπό όρους- αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, η οποία και προκάλεσε σάλο. Να σημειωθεί πως τυπικά ο Ηλίας Κασιδιάρης πληροί τις προϋποθέσεις της υφ’ όρων αποφυλάκισής του, καθώς ήδη από τον Φεβρουάριο έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, ενώ κατά το διάστημα της φυλάκισής του δεν έχει υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.


*φωτό αρχείου