Έρχονται διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, στοίχημα το 17% στις ευρωεκλογές


 Ο Στέφανος Κασσελάκης προχωράει στην οικοδόμηση ενός νέου κόμματος προσπαθώντας να αποβάλει κάθε τι αριστερό μέσα σε αυτό.

Η έλευση του Άρη Σπηλιωτόπουλου ήταν η απαρχή μίας νέας επικοινωνιακής στρατηγικής προς το Κέντρο με αιχμηρή κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη την οποία κάποια στελέχη δεν την δέχτηκαν, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Χρήστος Σπίρτζης διότι είναι εκτός πολιτικού πολιτισμού.

Δεν αρέσει σε κάποιους το σκληρό ύφος του Κασσελάκη

Θυμίζουμε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ισχυριστεί ότι οι υπουργοί του Μητσοτάκη δολοφονούν παιδιά ενώ πριν μία μέρα στους βορειοηπειρώτες έλεγε ότι «θα τους ξεσκίσει», εννοώντας την κυβέρνηση.
Ο Θανάσης Οικονόμου που απηχεί τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη τόνιζε ότι τα δύο στελέχη είναι με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα είναι τα μόνα.
Ο Παύλος Πολάκης είναι εκνευρισμένος με τον ξάδερφο του Κασσελάκη, Βασίλη που θα κατέβει για ευρωβουλευτής καθώς γνωρίζει ότι εάν δεν εκλεγεί ο ξάδερφος θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο των Χανίων.
Ο ξάδερφος τραβάει δεξιές ψήφους και είναι πολύ χρήσιμος για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχονται διαγραφές

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τις ευρωεκλογές και ειδικά μετά από αυτές, θα δούμε πολλά.
Προμηνύονται πολλές διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι σαφές ότι κάποιοι δεν θέλουν την κεντρώα στροφή του Κασσελάκη, σε κάποιους δεν αρέσει το νέο ύφος και ο νέος πολιτικός λόγος Κασσελάκη ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε παρέμβαση καθώς τον ενοχλεί η επικοινωνιακή πολιτική του Στέφανου με τα πρωινάδικα, τα viral και την υπερέκθεση της ζωής του.

Περιμένει στη γωνία ο Τσίπρας και άλλα στελέχη

Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει το τελικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σαφές ότι θα παρέμβει. Ουσιαστικά ετοιμάζει μία συνολική πλατφόρμα για την Κεντροαριστερά, την ώρα που ο Κασσελάκης δίνει τον δικό του αγώνα να διατηρήσει το 17% που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.
Το τελικό ποσοστό του κόμματος είναι άγνωστο.
Όμως, οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Κασσελάκης κερδίζει νέους ψηφοφόρους (όχι κατά ανάγκη σε ηλικία) αλλά δεν είναι αριστεροί που σημαίνει η στρατηγική εισόδου στο Κέντρο και στους απολιτίκ έχει πετύχει εν μέρει.
Όμως, το θέμα είναι τι θα κάνουν οι αριστεροί ψηφοφόροι οι οποίοι θέλουν μια κυβερνήσιμη επιλογή.

Αν πιάσει 15% ο Κασσελάκης θα τεθεί υπό αμφισβήτηση

Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη πριν τις εθνικές εκλογές έχει μιλήσει για προοδευτική διακυβέρνηση, όμως, ο κόσμος τον αποδοκίμασε.
Τώρα κινείται στη λογική της σύμπραξης κομμάτων με την οποία συμφωνούν πάρα πολλοί. Και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, Σπίρτζης, Βασιλείαδης, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Όλα θα ξεκαθαρίσουν όμως, την επομένη των εκλογών.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάσει ένα 17% και μείνει στο 14-15% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τότε η συζήτηση ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του ο Κασσελάκης θα ανάψει και όχι άδικα.
Αν όμως, φτάσει το 17% και πιάσει ένα ποσοστό γύρω στο 20% τότε θα μπορεί να πει ότι είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει τον αντι-Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr