ΝΔ: Εσωτερική γκρίνια και ένταση για Μπελέρη και celebrities


 Η μεγάλη έκθεση του Φρέντι Μπελέρη και η κομματική εργαλειοποίηση ευαίσθητων εθνικών ζητημάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλούν γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η προτεραιότητα στο να αντιμετωπιστεί η διαρροή γαλάζιων ψηφοφόρων σε δεξιότερα κόμματα, μπορεί να έχει ως συνέπεια να θεωρηθούν δεδομένοι οι κεντρώοι, μετριοπαθείς ψηφοφόροι. Αυτό μπορεί να κοστίσει εκλογικά, είναι μία φράση που ακούγεται σε διάφορα «πηγαδάκια».

Παραδοχή από Χριστοφιλοπούλου

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι δηλώσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου έχουν προκαλέσει «νεύρα» στο Μαξίμου, καθώς όπως είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής «η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη είναι μία υποψηφιότητα στη ΝΔ που ενσωματώνει τη δεξιά της πλευρά». Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύφθηκε πλήρως, ότι υπάρχει κομματική σκοπιμότητα από την γαλάζια παράταξη, άρα και λαϊκισμός.

Γκρίνια και στους γαλάζιους υποψήφιους

Σημειώνεται ότι και άνθρωποι εντός του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, θεωρούν ότι τα φώτα της δημοσιότητας, έχουν πέσει μονομερώς σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα πολλοί να αδικούνται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στη ερώτηση του Documentonews για τον Φρέντι Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι «νομίζω ότι είναι καλό, μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να μιλάμε συνολικά για ένα ψηφοδέλτιο, να μιλάμε ισομερώς για όλους τους υποψηφίους. Κάθε υποψήφια και κάθε υποψήφιος προφανώς του κάθε κόμματος -εμείς μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό στο οποίο ανήκουμε- έχει κάτι να πει ξεχωριστό, με βάση την καριέρα του, τη ζωή του, τις σπουδές του. Και στο τέλος της ημέρας οι πολίτες θα αξιολογήσουν ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι και οι πιο κατάλληλες να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη».

Να προσθέσουμε ότι στους υποψήφιους της παλιάς γαλάζιας φρουράς, υπάρχει και η κριτική για τις επιλογές celebrities στο ευρωψηφοδέλτιο. Ας μην ξεχνάμε ότι η μάχη για τον σταυρό είναι μία μοναχική πορεία, εάν και όλοι στην γαλάζια πολυκατοικία επικαλούνται το «κομματικό καλό».