Ο υπουργός από την... Καμπούλ...


 Όταν ένας άνθρωπος κινδυνεύει, η αστυνομία αντιδρά αυτομάτως βάσει κανονισμού. Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανονισμός που να τηρείται στην αστυνομία. Όπως δεν υπήρχε τέτοιος στα τρένα, όπως δεν υπάρχει και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων έχει υποταχθεί στην εξυπηρέτηση του επιτελικού κράτους και των εκλογικών αναγκών της Ν.Δ...

Η κραυγή αγωνίας της 28χρονης δεν εισακούστηκε γιατί η αστυνομία Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη είναι προσανατολισμένη σε άλλες ανάγκες. Είναι η πέμπτη φορά που ο κύριος Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο συγκεκριμένο υπουργείο και η δεύτερη φορά επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα αστυνομικά τμήματα είναι διαλυμένα, οι ομάδες Ζ και ΔΙΑΣ προσφέρουν μικρές υπηρεσίες. Προσωπικό υπάρχει, αυτά όμως που δεν υπάρχουν είναι οργάνωση και πάνω απ’ όλα ο προσανατολισμός.

Η κοινωνία, το κράτος χρειάζονται αστυνομία και αστυνομικούς, όχι μπάτσους υποταγμένους σε κομματικές ανάγκες. Όπως το κράτος χρειάζεται Υπηρεσία Πληροφοριών, όχι χαφιέδες στη γειτονιά, όπως κατάντησε την ΕΥΠ το επιτελικό κράτος.

Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» ήταν ένα προπαγανδιστικό σύνθημα. Ήταν και είναι δίπλα στον ποινικό πανικό και λαϊκισμό της κυβέρνησης. Έκαναν 17 αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα λες και έτσι θα σταματήσουν τα εγκλήματα.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που κάποτε φώναζε ότι «γίναμε Καμπούλ». Και είναι αυτός που καλείται να δει κατάματα τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Μόλις χθες έλεγε ότι «αφού ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, τίποτα δεν πήγε καλά». Η διαπίστωση, δυστυχώς, δεν αφορά μόνο τη δολοφονία έξω από το αστυνομικό τμήμα, επειδή πράγματι τίποτα δεν πήγε καλά. Αφορά τις εντολές και τη φιλοσοφία της πολιτικής της κυβέρνησης που, αν συνεχιστούν, τίποτα δεν θα πάει καλά.


H ΑΥΓΗ