Χυδαία επίθεση...

 
Προκλητικός και αλαζόνας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε στο Ζάππειο, με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει άθλια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του Στέφανου Κασσελάκη...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εισαγόμενο αρχηγό», προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και σύσσωμο τον απόδημο ελληνισμό, ενώ κατάπιε τη γλώσσα του για το ηχηρό ράπισμα του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο της κυβέρνησης με αφορμή τις υποκλοπές.

«Οι αντίπαλοί μας θα θελήσουν να αμφισβητήσουν την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Έχετε πια διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται απέναντί μας. Ένας εισαγόμενος αρχηγός ο οποίος χωρίς να διαθέτει καμία εκλογική εμπειρία προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς μιλώντας με θράσος και αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες, θέλοντας μάλιστα να ξεπεράσει ακόμα και τον προκατάτοχό του, υπόσχεται και αυτός παροχές δισεκατομμυρίων από το παλιό λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο φαίνεται ότι δεν έχει ξεραθεί ακόμα» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη. 

«Δίπλα του ένας δεύτερος πρόεδρος αρχίζει να βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος».Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τα Τέμπη, όχι φυσικά για το διπλό έγκλημα, του δυστυχήματος και της συγκάλυψης, αλλά κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «καπηλεύεται ένα τεράστιο συλλογικό πένθος. Είδαμε να συμβαίνει χωρίς ντροπή με τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών. 


Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο, μονοπωλώντας δήθεν την ευαισθησία λες και υπάρχουν Έλληνες που θλίβονται περισσότεροι από όλους από αυτό το εθνικό δράματα. Φαίνεται ότι δεν μαθαίνουν από αυτά που δεν παθαίνουν. Διαφορετικά θα είχαν καταλάβει ότι κάθε φορά που καταθέτουν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση οι πολίτες την επιστρέφουν ως πεποίθηση δυσπιστίας προς τη δική τους προπαγάνδα και πρακτική» είπε γεμάτος αλαζονεία.


Αναφερόμενος στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και την πρωτοφανή ολιγωρία της ΕΛΑΣ, είπε ότι «όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από αστυνομικό τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν αυτά που έχουμε πετύχει. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη». Την ίδια στιγμή, με αφορμή τη γυναικοκτονία, προσέφερε κάλυψη στους αστυνομικούς να πυροβολούν «νόμιμα». Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους, έχοντας όμως και τη δική μας κατανόηση και στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους».