Άγνοια Μαρινάκη για τα «11 λεπτά σιγής» πριν από την τραγωδία στα Τέμπη


 Σε απόλυτη άγνοια ήταν ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ό,τι αφορά το κρίσιμο εντεκάλεπτο που έχει «εξαφανιστεί» από τις καταγραμμένες συνομιλίες του ΟΣΕ το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, λίγη ώρα πριν την μοιραία σύγκρουση, που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Documentonews για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Γιώργου Κουτσούμπα μέσω του συνηγόρου της Βασίλη Ζησιμάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «καταρχάς δεν υπάρχει καμία, ούτε ένδειξη, ούτε καταγγελία από την πλευρά της δικαιοσύνης, ότι διεξάγεται αυτή η έρευνα, με ελλιπή στοιχεία. Δεν γνωρίζω που βασίζεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα η πληροφορία. Από εκεί και πέρα, επειδή κάποιοι επαναφέρουν ένα θέμα επιβολής του ανθρώπινου παράγοντα, από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι δεδομένη η συνδρομή του».

Παράλληλα, ο Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν είπε κανείς, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός, ότι είναι μόνο ζήτημα ανθρώπινου λάθους. Τα υπόλοιπα τα εξετάζει η δικαιοσύνη, αλλά δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που συνεχίζεται τέτοια συζήτηση, από τη στιγμή που υπάρχει ομολογία και μία σειρά από στοιχεία, αποδεικνύουν και την ύπαρξη ανθρώπινου λάθους. Όλα βρίσκονται στη δικαιοσύνη και περιμένουμε τα πορίσματά της».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελίες της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα, το κρίσιμο εντεκάλεπτο που έχει «εξαφανιστεί» από τις καταγραμμένες συνομιλίες του ΟΣΕ το βράδυ της τραγωδίας, ταυτίζεται χρονικά με στάση που πραγματοποίησε η επιβατική αμαξοστοιχία λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από τον σταθμό της Λάρισας.

Ουσιαστικά, η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού ισχυρίζεται πως ο έμπειρος Γ. Κουτσούμπας αντιλήφθηκε ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας Βασίλης Σαμαράς τον είχε οδηγήσει σε λάθος σιδηροδρομική γραμμή και για τον λόγο αυτό σταμάτησε την αμαξοστοιχία, όπως όφειλε, προκειμένου να λάβει εντολές. Είναι λίγα λεπτά πριν από τη σφοδρή σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Προκειμένου λοιπόν κάποιοι να ενοχοποιήσουν τον νεκρό μηχανοδηγό «αλλοίωσαν» τις επικοινωνίες και «εξαφάνισαν» συνομιλίες. Είναι ακόμη μια συνταρακτική αποκάλυψη σχετικά με τις επικοινωνίες του ΟΣΕ το βράδυ της τραγωδίας μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος» για μονταζιέρα με τα ηχητικά των συνομιλιών.