Στο Βέλγιο η «φωλιά» των τζιχαντιστών στην Ευρώπη – Σε ποιες πόλεις είναι οι σκληροί πυρήνες


 Στο Βέλγιο, έδρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εντοπίζεται η βάση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Γηραιά Ήπειρο. Στην Φλάνδρα και τις Βρυξέλλες βρίσκεται η πλειονότητα των εξτρεμιστών και των τζιχαντιστών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ανελιές Βερλίντεν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από 27 Μαρτίου «656 άτομα συμπεριελήφθησαν στην βάση δεδομένων: 575 για την προσήλωσή τους στην ισλαμιστική τζιχαντιστική ιδεολογία, 53 για την προσήλωσή τους στον δεξιό εξτρεμισμό, 16 στον αριστερό εξτρεμισμό και 12 για άλλους τύπους απειλών» ανέφερε απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir».

Οι 318 εντοπίζονται στην Φλάνδρα, 233 στις Βρυξέλλες και 98 στην Βαλλονία. Για 7 άτομα δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί σε ποια περιοχή εντάσσονται .

Ο Βέλγος υπουργός επισήμανε ότι «η OCAM (Όργανο Συντονισμού Ανάλυσης Απειλής) υποδεικνύει ότι οι τοπικές Task Force στις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα παρακολουθούν τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, που περιλαμβάνονται στην κοινή βάση δεδομένων».