Συνεχίζει τις διακοπές στη Χιλή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου


 Συνεχίζει το τουρ στη Λατινική Αμερική η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ζει ζωή χαρισάμενη στην υγεία των κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων και των Ελληνίδων οι οποίοι πληρώνουν τα έξοδα για το πολυδάπανο ταξίδι της ίδιας και του συντρόφου της.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει την άνευ προηγουμένου πρόκληση, περνώντας μία ολόκληρη εβδομάδα στη Χιλή και την Ουρουγουάη. Χθες, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Χιλή, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μνήμης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφιερωμένο στα θύματα του δικτατορικού καθεστώτος.

Μάλιστα, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της, δώρισε στο μουσείο μια ιστορική φωτογραφία από το Αρχείο Αντιδικτατορικής Νεολαίας του Μανώλη Νταλούκα, στην οποία απεικονίζονται οι φοιτητές να διαδηλώνουν μία από τις μέρες της κατάληψης του Πολυτεχνείου στην κεντρική του πύλη. Σε αυτήν, μαζί με το σύνθημα «Κάτω η χούντα» είναι γραμμένο το όνομα του τότε προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι της, καθώς, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της και με όλα τα έξοδα πληρωμένα, δεν έχει τίποτα απολύτως να φοβηθεί. Εξάλλου, οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν τα… σπασμένα για μια εξόρμηση, σημειωτέον, που γίνεται στα «μουλωχτά», δίχως δηλαδή να έχει ανακοινωθεί προηγουμένως στα μίντια.

Για την ιστορία, η πρώτη πολίτης της χώρας μας μετέβη τις προηγούμενες ημέρες στα γραφεία της ιστορικής ελληνικής κοινότητας του Μοντεβιδέο και εν συνεχεία επισκέφθηκε τον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου με τον μητροπολίτη του Μπουένος Αϊρες Ιωσήφ και ξεναγήθηκε στους χώρους της κοινότητας.

Ακολούθησε επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της χώρας Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε Πόου, με τους δυο ηγέτες να συμφωνούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πως σε μια εποχή πολλαπλών διεθνών κρίσεων και παγκόσμιων προκλήσεων η διεθνής συνεργασία, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αποτελεί τη μόνη επιλογή, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές αποστάσεις.