Η πτέρυγα ΛΑΟΣ δίνει γραμμή για Μπελέρη...

 
Γραμμή προς τους γαλάζιους ψηφοφόρους να «σταυρώσουν» τον Φρέντι Μπελέρη δίνει η πτέρυγα ΛΑΟΣ της Ν.Δ. προκαλώντας τη δυσανεξία των άλλων υποψήφιων ευρωβουλευτών. Οι Μάκης Βορίδης, Άδωνης Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης με δημόσιες δηλώσεις τους εκθείασαν την επιλογή του πρωθυπουργού να επιστρατεύσει τον φυλακισμένο δήμαρχο της Χειμάρρας στο ευρωψηφοδέλτιο...

Η παραπάνω τριάδα, που προέρχεται από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, επιστρατεύεται στα σημεία που συνορεύει η Ν.Δ. με τα υπερδεξιά κόμματα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ανακόψει τις διαρροές των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιχείρησε να πείσει ότι δεν επιθυμεί να πριμοδοτήσει καμία υποψηφιότητα. Μολαταύτα, ισχυρίστηκε πως η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη έχει βαρύ συμβολισμό και πως όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία το αντιλαμβάνονται. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Λέσβο, να επαναφέρει την «καραμέλα» των «κυβερνητικών επιτευγμάτων» στο πεδίο της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης ώστε να κλείσει το μάτι στο υπερδεξιό ακροατήριο.
Ο αναβαθμισμένος στην ιεραρχία του Μαξίμου υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης δήλωσε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία αν επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στηρίξουν τον Φρ. Μπελέρη. Για τον Μ. Βορίδη, ο δήμαρχος Χειμάρρας είναι ουσιαστικά ένα σύμβολο αυτή τη στιγμή. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, που δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει και έναν σταυρό στον Φρ. Μπελέρη. «Θα είναι αδιανόητο κάποιος να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να μην ψηφίσει Μπελέρη» επισήμανε ο υπουργός Υγείας. Για τον Θ. Πλεύρη «ήταν μια αυτονόητη υποψηφιότητα, που πολύ σωστά και με μεγάλο σθένος αποφάσισε ο πρωθυπουργός προκειμένου να δείξουμε ότι στηρίζουμε τον ελληνισμό στη Βόρεια Ήπειρο και δεν επιτρέπουμε σε κανένα άλλο κράτος όπου βρίσκονται Έλληνες να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους».


Δυσφορία για το προμοτάρισμα στον Μπελέρη

Η πλάτη που βάζει η σκληροπυρηνική τάση της Ν.Δ. στον Φρ. Μπελέρη πυροδοτεί τη μήνη αφενός των υπόλοιπων υποψήφιων ευρωβουλευτών και αφετέρου των υπουργών (Γεραπετρίτη, Παπαδοπούλου, Σκέρτσου) αλλά και άλλων «εκσυγχρονιστών» που διαφωνούν με την «κομματικοποίηση ενός διεθνούς ζητήματος».
 
Απόσπασμα από το κείμενο του Κώστα Σαββοπουλου  (Η ΑΥΓΗ)