Πώς οργάνωνε τις επιθέσεις ο στρατός των χούλιγκαν - Ο αρχηγός και οι υπαρχηγοί του

 
Ένας περιφερόμενος στρατός από χούλιγκαν που μεταφέρονταν από πόλη σε πόλη με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος άλλων φιλάθλων, αλλά και σε βάρος αστυνομικών είναι η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται από χθες στα χέρια της αστυνομίας και κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη ήδη έξω από το γήπεδο του Ρέντη όταν εκτόξευσαν σε ευθεία βολή ναυτική φωτοβολίδα.

Η ομάδα αυτή είχε ιεραρχική δομή με αρχηγό και υπαρχηγούς και αποτελεί το σκληρό πυρήνα των χούλιγκαν.

Η ηγετική αυτή ομάδα αποφάσιζε που θα γίνονται επεισόδια, μοίραζε τους ρόλους, ενώ ήταν αυτή που προμηθευόταν τα πολεμοφόδια και τα μοίραζε μετά στα άτομα που θα προκαλούσαν την επίθεση. Από τις περιγραφές που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί γνωρίζουν πια με κάθε λεπτομέρεια πως οργανώθηκε η επίθεση στο γήπεδο του Ρέντη. Γνωρίζουν ότι η ηγετική ομάδα των χούλιγκαν συγκεντρώθηκε αρχικά στον Πειραιά και αφού έβαλαν όλα τα πολεμοφόδια, τις φωτοβολίδες, τις βόμβες μολότοφ, τα κοντάρια μέσα σε αυτοκίνητα με πομπή ξεκίνησαν για να φτάσουν στο γήπεδο του Ρέντη λίγη ώρα αργότερα μέσω του Κηφισού.

Στάθμευσαν τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ έξω από το γήπεδο. Μπήκαν μέσα και πήγαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο στις κερκίδες. Ένα από τα ηγετικά στελέχη έδωσε το σήμα «πάμε να τους τελειώσουμε» και ένας μεγάλος όγκος χούλιγκαν βγήκαν από το γήπεδο με τα στελέχη να τους δίνουν τα πολεμοφόδια. Λίγα λεπτά αργότερα ο αστυνομικός των ΜΑΤ έπεφτε βαριά τραυματισμένος από τη ναυτική φωτοβολίδα και λίγες μέρες αργότερα άφηνε τη τελευταία του πνοή. DNA αποτυπώματα και πυρίτιδα έδωσαν δράστες και όταν τα τηλέφωνα άνοιξαν αποκάλυψαν τους ηγέτες και την ομάδα κρούσης. Όπως μάλιστα περιγράφεται στη δικογραφία, ο περιφερόμενος αυτός στρατός χούλιγκαν είχαν προκαλέσει επεισόδια σε Βόλο, Ιωάννινα και Λάρισα.

Αξιωματικός που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση λέει στο CNN Greece ότι βασικός τους στόχος ήταν αστυνομικοί και από την αρχή για τα επεισόδια του Ρέντη η απόφαση των αρχηγών ήταν να προκαλέσουν γενικευμένη επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις. Και όσο η έρευνα της αστυνομίας για τη σύλληψη τους έφτανε στο τέλος τόσο περισσότερο κάποιοι ετοίμαζαν τη διαφυγή τους στο εξωτερικό.

Οι αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η ηγετική ομάδα έχει σχέση και με αλλά αδικήματα πέραν της αθλητικής βίας και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουν την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση.