Ρωσική οργή για το αμερικανικό «πακέτο» στην Ουκρανία – «Νέο εμφύλιο» ευχήθηκε στις ΗΠΑ ο Μεντβέντεφ!


 Άμεση και σφοδρότατη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας μετά την έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, του μεγάλου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο πρακτορείο Tass ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για βοήθεια στην Ουκρανία θα την «καταστρέψει περαιτέρω» και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο.

Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης ότι μια διάταξη στη νομοθεσία που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να κατάσχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για ανοικοδόμηση, θα αμαυρώσει την εικόνα των ΗΠΑ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό.

«Σε κάθε περίπτωση, αν μιλάμε πραγματικά για κατάσχεση των περιουσιακών μας στοιχείων, αυτό θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αυτό θα αναγκάσει πολλούς επενδυτές σε αυτή τη χώρα να εξοικονομήσουν τα κεφάλαιά τους, επειδή η σταθερότητα της ιδιωτικής περιουσίας θα παραβιαστεί, ιδίως η κρατική περιουσία».

Η Μόσχα, συνέχισε, θα απαντήσει «με τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στα συμφέροντά μας».

Ζαχάροβα: «Θα επιδεινώσει την παγκόσμια κρίση»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αντέδρασε επίσης σφοδρά, δηλώντας ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή για νέα στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

  • Αναλυτικά:

«Η χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν θα επιδεινώσει την παγκόσμια κρίση:

  • Η στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου είναι άμεση χορηγία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων,
  • στην Ταϊβάν – ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας,
  • στο Ισραήλ – ένας άμεσος δρόμος για την κλιμάκωση μιας άνευ προηγουμένου επιδείνωσης στην περιοχή».

Μεντβέντεφ: «Βοήθεια» σε μια συμμορία νεοναζί

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γνωστός για τις σκληροπυρηνικές του δηλώσεις, με ανάρτησή του στο Telegram, εύχεται στις ΗΠΑ να γίνει ένας «νέος εμφύλιος πόλεμος» το συντομότερο δυνατό, ο οποίος θα οδηγήσει «στην άδοξη κατάρρευση της ποταπής αυτοκρατορίας του κακού του 21ου αιώνα»!

  • Αναλυτικά:

«Κανείς δεν αμφέβαλλε ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες θα ενέκριναν τη «βοήθεια» σε μια συμμορία νεοναζί.

Ήταν μια ψήφος των χαρούμενων καθαρμάτων των ΗΠΑ:

α) για τη συνέχιση του εμφυλίου πολέμου του διχασμένου λαού της προηγουμένως ενωμένης χώρας μας·

β) για τη μεγιστοποίηση του αριθμού των θυμάτων αυτού του πολέμου.

Εμείς, φυσικά, θα κερδίσουμε, παρά τα 61 δισεκατομμύρια ματωμένα δολάρια που θα κάτσουν στο λαιμό του αχόρταγου στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος τους. Η δύναμη και η αλήθεια είναι μαζί μας.

Αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη ρωσοφοβική απόφαση, δεν μπορώ με κάθε ειλικρίνεια να μην ευχηθώ στις Ηνωμένες Πολιτείες να βυθιστούν σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο το συντομότερο δυνατό.

Ο οποίος, ελπίζω, θα διαφέρει ριζικά από τον πόλεμο μεταξύ Βορρά και Νότου τον 19ο αιώνα και θα διεξαχθεί με αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβολικό, MLRS, κάθε είδους πυραύλους και άλλα όπλα.

Και που τελικά θα οδηγήσει στην άδοξη κατάρρευση της ποταπής αυτοκρατορίας του κακού του 21ου αιώνα – των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».