Συνελήφθη και οδηγείται στη ΓΑΔΑ ο Φλώρος...


 Είναι Αντιμέτωπος με κακούργημα...

Μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή έως και δέκα έτη για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης...

Μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου υπόθεση βρίσκεται το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό ξυλοδαρμού βουλευτή από βουλευτή και μάλιστα μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Κωνσταντίνος Φλώρος τέθηκε υπό κράτηση από τη φρουρά της βουλής με εντολή του Κωνσταντίνου Τασούλα και οδηγείται ενώπιον των αρχών κατηγορούμενος για κακούργημα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά το άγριο επεισόδιο ανάμεσα στους ακροδεξιούς βουλευτές με ξύλο και χυδαίους διαλόγους υπήρξε αμηχανία, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο ο πρόεδρος της Βουλής, ο νομοθέτης δεν είχε προβλέψει ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στο Κοινοβούλιο.

Η κοινοβουλευτική ποινή που επιβάλλεται σε πρώτο στάδιο στον ανεξάρτητο βουλευτή, εκλεγμένο με τους Σπαρτιάτες, είναι αποκλεισμός του για δεκαπέντε ημέρες.


Πώς μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με φυλάκιση δέκα ετών

Στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς, όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Όπως παρατήρησε, ο δαρείς βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».


Όπως είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας", εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του "ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλαία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».


Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι άκουσε επίσης ότι αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις, και εδώ και στο περιστύλιο, σημειώνοντας ότι θα σταλούν και αυτά τα περιστατικά αλλά και η μαρτυρία των  αστυνομικών, που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων, στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».