Ματσάρα στη Μαδρίτη, 3-3 Ρεάλ και Σίτι και όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς

 

Τι περισσότερο μπορεί να απολαύσει κανείς στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Ο πρώτος προημιτελικός στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανέβασε πολύ τον πήχη των προσδοκιών τόσο από άποψη θεάματος, αλλά και γκολ. Το τελικό 3-3 δεν ήταν απλά ένα… χορταστικό σε τέρματα ματς, αλλά και μια αναμέτρηση που τη λες και… πρόωρο τελικό!

Μπορεί να είναι «κλισέ» η φράση αυτή, αλλά δύο μεγάλες ομάδες προσέφεραν ένα σούπερ ματς που κράτησε σε αγωνία τους πάντες μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Εναλλαγές στο σκορ, όμορφες φάσεις απέδειξαν ότι η φόρμα των (μεγάλων) ομάδων δεν έχει σημασία. Τι κι αν η Ρεάλ δεν έπειθε το τελευταίο διάστημα, τι κι αν η Σίτι δεν είχε φέτος την αποφασιστικότητα άλλων χρόνων. Η ουσία είναι ότι προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου και άφησαν τα πάντα ανοχτά για τη ρεβάνς στις 17 Απριλίου στο Μάντσεστερ με έπαθλο το εισιτήριο για τα ημιτελικά και αντίπαλο την Άρσεναλ ή την Μπάγερν και την ελπίδα της συμμετοχής στον τελικό.

Η Ρεάλ ως γηπεδούχος είχε τις ευκαιρίες, αλλά οι «πολίτες» την αποφασιστικότητα να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση. Προηγήθηκαν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, πέρασαν και πάλι μπροστά, αλλά ο Βαλβέρδε με το 3-3 τους άφησε με τη… μισή χαρά!


Όσο γαι τη Ρεάλ η πορεία της στη διοργάνωση έχει αποδείξει ότι πάνω απ’ όλα ξέρει να παίρνει προκρίσεις.