Στην Κομισιόν το θέμα της εξαγωγής του Predator...

0


 Οι συγκρούσεις στο Σουδάν, η έμμεση εμπλοκή (;) της ελληνικής κυβέρνησης και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα γεγονότα στο Σουδάν επαναφέρουν το θέμα των υποκλοπών στην επικαιρότητα με την Ολλανδή ευρωβουλευτίνα Σόφι Ιντ’ Βελντ, μέλος της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών, να... κάνει νέα παρέμβαση για το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος ρωτά τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σχετικά με την προ δύο μηνών ερώτηση στην Ελλάδα και την Κύπρο για την εξαγωγή του Predator και αν έχει λάβει κάποια διευκρίνιση μέχρι τώρα.

Η Σόφι Ιντ’ Βελντ, στην περίπτωση που δεν έχει υπάρξει απάντηση, ρωτά ποια μέτρα θα ληφθούν για να διασφαλιστεί η τήρηση του κανονισμού για τα λογισμικά παρακολούθησης.


Τι έχει συμβεί

Μετά την κυβέρνηση να παραμένει σε Πασχαλιάτικη διάθεση αρνούμενη να απαντήσει στην ερώτηση του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με την εξαγωγή του Predator η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε με νέο ερώτημα προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται.

«Την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, με εκατόμβη νεκρών και με την αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες να μεγαλώνει, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον εμφύλιο μέσω της εξαγωγής του Predator. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις.Έδωσε ο κ. Σμυρλής άδεια εξαγωγής του Predator εκτός από τη Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια της πολιτοφυλακής RSF;» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνεχίζει: «Με απλά λόγια, ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα;  Μήπως γι’ αυτό αρνείται, παρά το αίτημά μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ; Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ασχοληθεί σοβαρά ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το σκάνδαλο;»

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)