Πουλάει φράχτες από λάσπη και fake news...

0

 
Φράχτη στα δεξιά της Ν.Δ. ώστε να μπλοκάρει τις διαρροές γαλάζιων ψηφοφόρων επιχειρεί να υψώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας αντιμεταναστευτικές κορόνες και μπόλικες δόσεις λασπολογίας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον Έβρο επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους, θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων... Επισήμανε μάλιστα -πραγματοποιώντας ειδική αναφορά στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρη Παπαδημούλη- ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύουν αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέσουν τροπολογία και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνικό ανάχωμα από ευρωπαϊκούς πόρους...

Σημειώνεται, εντούτοις, ότι ένα μεγάλο μέρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος -όπου ανήκει η Ν.Δ.- αλλά και οι ομάδες των Σοσιαλιστών, Πρασίνων, Αριστερών και Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο αντιτάσσονται στην κοινοτική χρηματοδότηση των φραχτών. Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «πολιτική ανοιχτών συνόρων», ανασύροντας ρητορικά σχήματα που χρησιμοποιούσε πριν τις εκλογές του 2019. Σημειώνεται ότι στον Νομό Έβρου θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κεντρική στόχευση να περιοριστούν οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς την Ελληνική Λύση και άλλους ακροδεξιούς σχηματισμούς.

Πανικός λόγω πολιτικής μοναξιάς

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την αλλαγή γραμμής αναφορικά με τη σημασία της απλής αναλογικής μετά τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων στελεχών που υποβάθμιζαν την ουσία της ερχόμενης κάλπης. Επισήμανε ότι το βλέμμα του και η προσήλωσή του είναι εστιασμένα στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Επιχείρησε δε να πείσει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα. «Ακούμε διάφορα για “προοδευτικές συμμαχίες” για συνεννοήσεις χωρίς να έχουν καν καταλήξει σε ποιο πρόσωπο θα πρέπει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας» είπε χαρακτηριστικά, προδίδοντας τον πανικό του λόγω της έλλειψης δυνητικών κυβερνητικών εταίρων.

Απευθυνόμενος δε προς όλους όσοι «αλληθωρίζουν» προς το Κέντρο ή την Κεντροαριστερά ή προς διάφορα «κομματίδια» τα οποία βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η σταθερή και ασφαλής Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη Ν.Δ. Σημειώνεται ότι στους κόλπους της Ν.Δ. αναζητείται η φόρμουλα ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών που στήριξαν την παράταξη το 2019 και έχουν πλέον μετακινηθεί στη ζώνη των αναποφάσιστων.

Υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. πλην του Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι κανονικά υποψήφιος στις Σέρρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρώτη φάση, φέρεται να υπολογίζει ότι το πολιτικό κόστος για τη Ν.Δ. θα είναι μεγαλύτερο σε περίπτωση που ύστερα από πολλές δεκαετίες απουσιάσει το όνομα «Καραμανλής» από τα ψηφοδέλτια. Οι συνεργάτες του θεωρούν ότι μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην θέσει υποψηφιότητα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η συμπερίληψη του ξαδέρφου του στις γαλάζιες λίστες. Ο παραιτηθείς -λόγω της τραγωδίας των Τεμπών- υπουργός Μεταφορών φέρεται να διαμηνύει ότι πρέπει να κριθεί από τους ψηφοφόρους.

Νίκος Φίλης: Η κυβέρνηση πάει στις εκλογές πουλώντας φόβο

«Η επικοινωνιακή επικέντρωση στον φράχτη στον Έβρο είναι μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να πάει στις εκλογές πουλώντας φόβο: με τρομοκρατικές οργανώσεις που θα “αιματοκυλούσαν” την Αθήνα, τρικάκια έξω από σπίτια πολιτικών που βαπτίζονται... “καταδρομικές επιθέσεις” (δεν αποτελούν καν αδίκημα!) και “ανεξέλεγκτες ορδές προσφύγων” που δήθεν επιστρέφουν μόλις αλλάξει η κυβέρνηση!» τονίζει ο Νίκος Φίλης. Ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «στον Έβρο και στο Αιγαίο η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Το οποίο δεν προβλέπει, φυσικά, ανοιχτά σύνορα. Προβλέπει όμως τη δυνατότητα του πρόσφυγα να καταθέσει αίτημα για πολιτικό άσυλο και αυτό να εξεταστεί και να κριθεί σε ατομική βάση. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα, όταν απωθείται βίαια ο πρόσφυγας». Συμπληρώνει δε ότι το μεταναστευτικό κύμα, όποτε φουντώνει, δεν μπορεί καμία ευρωπαϊκή χώρα να το αντιμετωπίσει μόνη της. Μόνο η Ευρώπη συλλογικά. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουμε, αυτό δεν κάνει και δεν ζήτησε ποτέ, ούτε μια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρειάζεται νέα μεταναστευτική πολιτική στην Ένωση, με αναλογική κατανομή των βαρών. Με νομιμότητα, ανθρωπισμό, αποτελεσματικότητα».

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)