Ο Τσίπρας ξετυλίγει το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ...


 Τμήματα του εκλογικού του προγράμματος θα αρχίσει να ξεδιπλώνει σταδιακά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μεταφέροντας την δημόσια συζήτηση στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη κόντρα στο κλίμα τοξικότητας και τον διχασμό που καλλιεργείται, σύμφωνα με στελέχη του, από την... κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Συγχρόνως θα θέτει ενώπιον του ελληνικού λαού διλήμματα για την επόμενη ημέρα που συνδέονται με την προοπτική της πολιτικής αλλαγής και της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ ως μονόδρομου για την βελτίωση της κατάστασης στη χώρα.

Μία πρόγευση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την διακυβέρνηση της χώρας έδωσε ήδη χθες ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας κατά την περιοδεία του σε Αργολίδα και Μεσσηνία: Αυξήσεις μισθών, μειώσεις τιμών στα αγαθά, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος, ένα νέο ΕΣΥ και ασφάλεια και προστασία για όλους.

Μάλιστα κατά τις πληροφορίες την ερχόμενη Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τις προτάσεις του για θέματα ασφάλειας συνδεδεμένες και με τις αναγκαιότητες που προκύπτουν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Γίνεται σαφές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα και έως τις εκλογές να προβάλει μία θετική ατζέντα η οποία θα δίνει απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Κάτι που όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας “δεν έχει να κάνει ούτε με αριστερά, ούτε με δεξιά, ούτε με το κέντρο” αλλά με τη ζωή όλων. Επομένως, θα δοθούν απαντήσεις για την κρίση ακρίβειας σε συνδυασμό με την αισχροκέρδεια και για το γεγονός πως στα βασικά είδη διατροφής συνεχίζεται η αύξηση των τιμών μολονότι ο πληθωρισμός έχει πλέον πτωτική τάση.

Οι αυξημένες τιμές δεν αφορούν όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μόνο τα super market αλλά και τα τιμολόγια ρεύματος και τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων με τη χώρα μας να αναδεικνύεται ως η πιο ακριβή στην τιμή βενζίνης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και την ίδια στιγμή να έχει τους χαμηλότερους μισθούς εάν εξαιρέσει κανείς τη Βουλγαρία.

Είναι ενδεικτικό πως ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης κάνει λόγο για ένα «ιστορικό δίλημμα» ανάμεσα στο εάν θα συνεχιστεί ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα με ισχυρές δόσεις αυταρχισμού και στην εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων απέναντι στην κρίση συγχρόνως με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιαστεί στο σύνολό του σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr