Η Μενδώνη διορίζει «δικούς της» στα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας...

0


 Σε σκανδαλώδεις διορισμούς μια ανάσα πριν τις εκλογές προχώρησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ανακοίνωσε τη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων και τους Γενικούς Διευθυντές των πέντε μεγάλων μουσείων, της χώρας τα... οποία ιδρύθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με τον νόμο 5021/2023.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Και όλα αυτά την ώρα που η απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ για τα δημόσια μουσεία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπα που επέλεξε το υπουργείο Πολιτισμού τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «προσωπικότητες» φαίνεται πως είναι άνθρωποι από το κοντινό περιβάλλον της Υπουργού, ενώ αρκετοί φαίνεται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, η νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας με τη συλλογή Στερν, η απόσπαση αρχαιοτήτων από το μετρό Θεσσαλονίκης και η νομιμοποίηση του παράτυπου διαγωνισμού για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Κάποιοι ,μάλιστα φαίνεται να συμμετείχαν σε επιτροπές με τον συνδικαλιστή και πρόεδρο του «αμαρτωλού» ταμείου Ιωάννη Τσακοπιάκο και άλλοι έχουν χρεωθεί καταστροφικές θητείες σε μεγάλα μουσεία. Υπάρχουν ανάμεσα τους και επιχειρηματίες (!) με συγκεκριμένα συμφέροντα, ενώ ακόμη και κληρικός διορίστηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί μάθαμε ότι αρνήθηκαν να αναλάβουν θέση στα μουσεία.

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)