Η στιγμή που ο Κυριάκος τα χάνει μιλώντας στο βήμα της Βουλής!


 «Μπλόκαρε» κυριολεκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής.

Προσπαθώντας να δώσει τις επιλογές που θα έχουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, είπε το  αμίμητο: «Θέλουμε Πρωθυπουργό Τσίπρα σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πρωθυπουργό Μητσοτάκη σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»;

Μόλις κατάλαβε τι «διαμάντι» εκστόμισε, κυριολεκτικά κατάπιε τη γλώσσα του! Χαρακτηριστικός ο θόρυβος που ακούγεται στο βίντεο….

Μητσοτάκης: Θέλετε πρωθυπουργό Τσίπρα με κυβέρνηση ΝΔ;

Το απίστευτο σαρδάμ του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεψε την παράσταση στην Ολομέλεια της Βουλής. «Θέλουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα σε κυβέρνηση της ΝΔ ή τον Μητσοτάκη σε κυβέρνηση της ΝΔ;», είπε μπερδεύοντας και τους λογογράφους του. Ήταν το δεύτερο σημείο σύγχυσης και εκνευρισμού του πρωθυπουργού.

Το πρώτο ήταν όταν είπε ότι «η κυβέρνηση κλείνει τον πολιτικό της κύκλο» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του φώναξε «αμήν». «Το αμήν θα το κρίνουν οι Έλληνες πολίτες. Θα το κρίνουν και θα συγκρίνουν μία τετραετία δική μας και μία τετραετία δική σας. Γι’ αυτό αφήστε τις ειρωνείες», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι «το πραγματικό ερώτημα των εκλογών δεν είναι Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορείτε να το λέτε στην παράταξη που αποκατέστησε τη δημοκρατία, έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη και την κράτησε όταν εσείς πειραματιζόσασταν με άλλες αναζητήσεις» και σημείωσε πως «αν ξεκινήσαμε από το Μένουμε Ευρώπη, σήμερα Γινόμαστε Ευρώπη και αύριο διεκδικούμε να γίνουμε Πρωταγωνιστές στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος ο Κ. Μητσοτάκης στην τροπολογία Κασιδιάρη δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα επιμείνει στην διάταξη που έχει φέρει και είναι ανοικτή σε σημειακές βελτιώσεις», αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Την δημοκρατική λειτουργία ενισχύει η ρύθμιση εμποδίζοντας συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «όχι στον αποκλεισμό, αλλά περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης». «Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δημοκρατική συναίνεση. Γι’ αυτό είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ καταλαβαίνω ότι θα καταθέσει. Αν είναι δυνατόν η διάταξη να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «καθολική αποδοχή της διάταξης θα έστελνε ηχηρό μήνυμα ότι σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν κομματικές αντιδικίες».

Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να μην ψηφίζει στα νομοσχέδια στη Βουλή και ζήτησε να αναθεωρηθεί. «Να αντιληφθείτε εσείς και οι συνοδοιπόροι σας ότι είμαστε αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί», σημείωσε.

«Δεν θα ψηφίσετε τις ρυθμίσεις για τις αποδοχές των ενστόλων, εκτός και αν αναθεωρήσετε τη θέση σας να αποχωρείτε. Πρωτοφανή απόφαση να αντιτάξετε το παράλογο στο διάλογο. Αρνείστε να τοποθετηθείτε διά της ψήφου για ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Αυτή θα είναι η τακτική σας μέχρι τις εκλογές; Είναι μία επιλογή που δεν προσβάλλει μόνο τη δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά πρωτίστως εκείνους που σας ψήφισαν να τους εκπροσωπείτε. Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς. Αυτό δεν συνιστά κατάθεση της εντολής που σας έδωσαν οι δικοί σας ψηφοφόροι το 2019; Ή μήπως σηματοδοτεί μία πρόωρη παραδοχή ήττας στις εκλογές;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «η αποχώρηση από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία σηματοδοτεί προσχώρηση στον λαϊκισμό της πλατείας».

«Διάβασα ένα σχόλιο ότι «Άπαξ Τσίπρας για πάντα Τσίπρας». Δίκιο είχε αυτός που το έγραψε», σχολίασε ο πρωθυπουργός και έσπευσε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντας «αθλιότητες της Κουμουνδούρου για εκβιασμό του Ανδρουλάκη και ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ γιατί τάχα κάποιος το εκβιάζει».


Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε ενοχλημένος επειδή στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται αντιστασιακά τραγούδια. «Διαλέξτε άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ. Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τις ιστορικές αναφορές του κάθε κόμματος. Εμείς για παράδειγμα διαλέγουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», είπε.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη στιγμή: