Αυτό που δεν έχει ο Μητσοτάκης, οι μνήμες του Δένδια...

0

 
...και τα ποντιακά του Κουτσούμπα...

Η «επιχείρηση αλλαγής ατζέντας» ξεκινά σήμερα για την Νέα Δημοκρατία, με την συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ζητήματα της οικονομίας. 

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί την επικαιρότητα πρώτος και βασικός στόχος είναι να «φύγει η προσοχή» από την υπόθεση των υποκλοπών και την άρνηση της κυβέρνησης να καλέσει στην Βουλή τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για να παρουσιάσει τα στοιχεία που... βρήκε για το σκάνδαλο.

Μόνο που για να …επιτευχθεί ο στόχος ο πρωθυπουργός πρέπει να παρουσιάσει κάτι «πολύ δυνατό». Εκτός από γενικόλογες αναφορές περί ανάπτυξης η παραπομπή στην αύξηση του κατώτερου μισθού όταν η ακρίβεια «τρέχει» με τριπλάσιο ρυθμό. Όπως φαίνεται δεν το έχει.

ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ;

Χορωδία φιλοκυβερνητικών αρθρογράφων διαπιστώσαμε το Σαββατοκύριακο, να μιλούν για την προοπτική της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι μάλιστα έφθασαν να μιλούν ακόμη και για σχήμα που μπορεί να προκύψει από τις πρώτες εκλογές!

Φυσικά τέτοια πράγματα δεν γίνονται τυχαία. Αντιθέτως πρόκειται για «γραμμή» που έχει μοιραστεί. Μήπως όμως προκαλείται λίγο η κοινή λογική σε αυτή την περίπτωση; Γιατί ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να «ξεχάσει» τις πολιτικές θέσεις που διατυπώνει μέχρι τώρα, γίνεται να ξεχάσει και το ότι υπήρξε θύμα παρακολούθησης δίχως να έχουν δοθεί εξηγήσεις;

Δεν ακούγεται και πολύ λογικό. Εκτός αν φτάσαμε (ήδη) στο σημείο που ο ορθολογισμός δεν θεωρείται απαραίτητος.

ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν είναι λίγες οι φορές που … «αιφνιδιάζει» στις δημόσιες παρεμβάσεις του, με ποιήματα, σατιρικά στιχάκια και παρόμοιες αναφορές, ενώ έχει καταφέρει να κάνει viral την περίφημη ατάκα του: «Αυτοί είστε».

Όπως φαίνεται ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ, δεν έχει χάσει την φόρμα του. Έτσι στην ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ο Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μίλησε …Ποντιακά . Μιλώντας για την τακτική του ΚΚΕ είπε πως «το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους και όλες για συμμετοχή στο κίνημα, στην οργάνωση και τη δράση, που θα βάζει εμπόδια, θα διεκδικεί και θα κερδίζει ακόμα και ορισμένες ανάσες, γιατί δεν θα σκοντάφτει στην παγίδα μιας δήθεν πολιτικής εναλλαγής, για να μην ξαναπέσει ο λαός μας στην παγίδα και φάει το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό ή όπως λένε οι πόντιοι «στόματα πασσέα, φαϊα αχαράτσωτα» (παχιά λόγια αλλά το φαγητό άνοστο)…».

ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Έχει ενδιαφέρον αυτόν τον καιρό να παρακολουθεί κανείς τις (προεκλογικές προφανώς) δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο εσωτερικό της χώρας. Στην τελευταία του ομιλία σε εσωκομματική εκδήλωση στην Άμφισσα είπε πως «γώ είμαι περήφανος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι αυτά τα 3,5 χρόνια καταφέραμε κάτι ακόμα: Στο ευρύ πλαίσιο να υπάρχει εθνική ομοψυχία. Οι βασικές επιλογές να μην αμφισβητηθούν. Οι συμφωνίες με την Ιταλία, με την Αίγυπτο. Συμφωνίες ιστορικές. Η αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η 2η τροποποίησή της. Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία».

Πάνω-κάτω έτσι είναι όπως τα λέει ο υπουργός Εξωτερικών. Να φροντίσει όμως να ενημερώσει επ’ αυτού και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου όπως και πολλά άλλα στελέχη της Ν.Δ. Όσους δηλαδή συστηματικά αποκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ (ιδίως) όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης «εθνική εξαίρεση». Για τις πολιτικές θέσεις που εξέφρασαν γι αυτές ακριβώς τις συμφωνίες...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)