Νέο κρεσέντο χυδαιότητας Πορτοσάλτε για το Πολυτεχνείο...

0


 Άλλη μία απόδειξη πως η Εξέγερση του Πολυτεχνείου μετά από 49 χρόνια συνεχίζει να ενοχλεί κάποιους προσέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε το πρωί της Πέμπτης μέσω του ΣΚΑΪ. Βέβαια, δεν... 
πέφτουμε από τα σύννεφα, καθώς είναι ο ίδιος άνθρωπος που λίγους μήνες νωρίτερα, τον περασμένο Ιούλιο, έσπευσε να «προσυπογράψει» το αναθεωρητικό παραλήρημα του υπουργού Παιδείας Συρίγου για το Πολυτεχνείο…

Αυτή τη φορά, ανήμερα της 49ης επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Άρης Πορτοσάλτε, που συχνά πυκνά αποτελεί εκφραστή δεξιών – ακροδεξιών θέσεων, σε μία προσπάθεια να μειώσει τη λαϊκή – φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας εκστομίζοντας, μεταξύ άλλων, ατάκες όπως: «Στήθηκαν καριέρες τώρα πάνω στο “Ήμουν κι εγώ εκεί”» και «βγήκε πολιτικό μεροκάματο».

Ωστόσο, αυτή τη φορά… διάνθισε το αφήγημά του «προτείνοντας» να καταλήγει η πορεία στην… πρεσβεία της Ρωσίας και όχι των ΗΠΑ, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

Το ανιστόρητο αφήγημα Πορτοσάλτε βρήκε ευήκοα ώτα -φυσικά- στους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο που συμφωνούσαν με τα λεγόμενά του.


Το… αναθεωρητικό παραλήρημα – κάλυψη στον Συρίγο

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο, ο Άγγελος Συρίγος από το βήμα της Βουλής, είχε επιδοθεί σε ένα σκρεσέντο ιστορικού αναθεωρητισμού χαρακτηρίζοντας «πολιτικό μύθο» την εμβληματική αντίσταση του Πολυτεχνείου, αλλά και εν γένει του λαϊκού παράγοντα κατά τη μαύρη περίοδο της επταετίας. «Μύλος» στην Ολομέλεια από τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης.


Ο υφυπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε πως «η χούντα δεν έπεσε εξαιτίας της αντιστάσεως, αλλά εξαιτίας της τραγωδίας της Κύπρου» και συμπλήρωσε ότι δεν αναφέρεται στο «αξιακό άρωμα» του Πολυτεχνείου, αλλά «στην πολιτική του λειτουργία ως μύθου στα μεταπολιτευτικά χρόνια».

Το κρεσέντο του υφυπουργού Παιδείας, «προσυπέγραψε» ο Άρης Πορτοσάλτε μέσω του τηλεοπτικού αέρα του ΣΚΑΪ την επόμενη μέρα… συνεχάρη τον Συρίγο για «τον συντεταγμένο λόγο του» στο Κοινοβούλιο, ο οποίος «αποδόμησε τον υπαρξιακό μύθο της Αριστεράς…»
Μετά τα… συγχαρητήρια συνέχισε: «Εάν κάποιος θέλει να ζει με τον μύθο του, ΟΚ υπάρχουν μύθοι ακόμα και σε εθνικό επίπεδο. Αλλά οι επαγγελματίας μετά διαχειριστές της ιστορίας του Πολυτεχνείου πάνω στο οποίο χτίστηκαν καριέρες, ενοχλούνται με αυτά που είπε ο Συρίγος».
Η επίμαχη τοποθέτηση Πορτοσάλτε :

 


documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)