"Δεν μασάμε"...

 
Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι έχει επιλεγεί από το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού ένα "λαϊκό", ένα ντελαμαγκέν στυλ, προφανώς με την προσδοκία να ταυτιστεί ένα πιο λαϊκό κοινό μαζί του. Ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί... εκφράσεις όπως "δε μασάμε" και "το κουβαδάκι σας και να πάτε να παίξετε αλλού". Το είχε δοκιμάσει και ο Αντώνης Σαμαράς "τσαντρικής σχολής", αλλά μάλλον δεν του βγήκε, αφού με το μάγκικο γερμένο ώμο έμοιαζε σα να είχε χρόνιο πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη. Και φυσικά στην κάλπη δεν έδωσε αποτελέσματα αφού έχασε τις εκλογές....

Ο "λαϊκός" Μητσοτάκης, ο Κυριάκος που τσαμπουκαλέβεται, που "δε μασάει", που στέλνει τους αντιπάλους "σε άλλη παραλία" είναι δύσκολο εγχείρημα. Πρώτον γιατί για να λειτουργήσουν αυτές οι ατάκες, πρέπει να φαίνεται ότι λέγονται αυθόρμητα, από στήθους, έστω κι αν περιλαμβάνονται στο κείμενο που έχει μπροστά του. Αν για να πεις τη μάγκικη ατάκα έχει κοιτάξεις τρεις φορές το κείμενο, τότε μάλλον δεν είσαι μάγκας, αλλά τον υποδύεσαι, με αμφίβολη επιτυχία. 

Δεν ξέρω πώς το επιτελείο του φιλοδοξεί να κουμπώσει το "Κυριάκος παγκόσμιος ηγέτης" με το "Κυριάκος ο ντελαμαγκέν", αλλά το αποτέλεσμα βγαίνει μάλλον φαιδρό. Ίσως χρειάζεται και μια ενίσχυση η εικόνα. Να αφήσει μουστακάκι ρεμπέτικο, να πάρει κομπολόι από φίνο κεχριμπάρι και να λέει "πίσω ρε χαμούρες, που δεν σας αρέσει το καλάθι μου". Δεν ξέρω. Ιδέες ρίχνω.


Dimitris Soultas (FB)