Γιώργος Καραϊβάζ – Σωκράτης Γκιόλιας: Οι δυο δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα

0

 
Η εκτέλεση του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα. Πριν από 11 χρόνια έξω από το σπίτι του νεκρός έπεφτε από τα πυρά αδίστακτων φονιάδων ο Σωκράτης Γκιόλιας.

Την ώρα που οι αστυνομικοί που έχουν αποκλείσει την οδού Θέμου Ανίνου στο Άλιμο και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν τις έρευνες τους για να φτάσουν στα ίχνη των ανθρώπων άδειασαν τα όπλα τους πάνω στο κορμί του δημοσιογράφου και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, ξυπνούν μνήμες από τον Ιούλιο του 2010 όταν δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε πυροβοληθεί 16 φορές από μικρή απόσταση, ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, με τους δράστες να παραμένουν έως σήμερα ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες οι δολοφόνοι είχαν χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού του Σωκράτη Γκιόλια το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν. Εκεί τον πυροβόλησαν με 16 σφαίρες, οι περισσότερες από τις οποίες βρήκαν το κεφάλι του θύματος.

Από την έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)