Ο κορονοϊός "χτυπάει" την ρωσική κυβέρνηση..

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή, ενώ η...υγεία του παραμένει σε καλή κατάσταση.

«Ο Μιχαήλ Μισούστιν συνεχίζει να λαμβάνει αγωγή σε νοσοκομειακό ίδρυμα της χώρας, υπό την επίβλεψη των γιατρών. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση της υγείας του παραμένει καλή»...
, σημείωσε ο εκπρόσωπος του, Μπόρις Μπελιάκοφ, στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Η είδηση της προσβολής του Ρώσου πρωθυπουργού από τον Covid-19 έγινε γνωστή, στα τέλη του Απριλίου, και ο ίδιος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί του. Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρότεινε τον πρώτο αναπληρωτή του, Αντρέι Μπελούσοφ, ως αντικαταστάτη, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο της Ρωσίας.


Στο μεταξύ, θετικά στην «αόρατη» νόσο έχουν διαγνωσθεί και άλλα δύο μέλη της ρωσικής κυβέρνησης. Πρόκειται για τον υπουργό Κατασκευών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Γιακούσεφ που έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο της χώρας και τον αναπληρωτή υπουργό, Ντμίτρι Βολκόφ.

Με την εξάπλωση του ιού να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι εάν οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ έως τις 11 Μαΐου και τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, θα αναγκαστούν να επεκτείνουν τα μέτρα καραντίνας.