H Microsoft επενδύει $1 δις στην OpenAI που ίδρυσε ο Elon Musk

| Kafeneio™ |
0
Οι Microsoft και OpenAI θα συνεργαστούν για να φέρουν τεχνολογίες supercomputing και AI στο Microsoft Azure, και η OpenAI θα τρέχει τις υπηρεσίες της αποκλειστικά στο cloud της Microsoft. Οι δύο εταιρείες ευελπιστούν να αναπτύξουν την τεχνολογία AGI (Artificial General Intelligence), που ορισμένοι λένε ότι θα φτάνει ή θα ξεπερνάει την ανθρώπινη ευφυία.

Πρόσφατα, η OpenAI βρέθηκε στις επικεφαλίδες των ειδήσεων διάφορων ιστοσελίδων τεχνολογίας επειδή ανάπτυξε τεχνητή νοημοσύνη (AI)...
που μπορεί και κερδίζει τους ανθρώπινους παίκτες στα παιχνίδια και βρίσκεται πίσω από πειράματα όπως είναι η συγγραφή πειστικών ψευδών ειδήσεων και η βελτίωση της επιδεξιότητας των ρομποτικών χεριών.

Αν και ο Elon Musk δεν έχει τώρα κάποιον ενεργό ρόλο στην OpenAI –την οποία ίδρυσε μαζί με τον Sam Altman, τον CEO της εταιρείας εξαιτίας των κινδύνων που εγκυμονούν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης- εντούτοις η επένδυση της Microsoft και η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ενδέχεται να συμβάλει στην εξέλιξη ορισμένων εξωφρενικών ιδεών του, όπως είναι η εμφύτευση αισθητήρων στον ανθρώπινο εγκέφαλο και η σύζευξη του ανθρώπινου εγκεφάλου και της τεχνητής νοημοσύνης μέσω εμφυτευμάτων. Εξάλλου, οι OpenAI και Neuralink όπως διαβάζουμε στην Wikipedia μοιράζονται τα ίδια γραφεία στη Mission District, στο San Francisco. Επιπλέον, η OpenAI χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα τις υπηρεσίες AWS (Amazon Web Services) και το cloud της Amazon, οπότε η μετάβαση στις υπηρεσίες Azure θα ωφελήσει την Microsoft. Σε ανακοίνωση της, η OpenAI έκανε γνωστό ότι ευελπιστεί ότι η AGI θα βοηθήσει τον άνθρωπο σε θέματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η προσιτή και υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, η εξατομικευμένη εκπαίδευση κ.ά.

Engadget

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)