Σκάνδαλο μεγατόνων στην Πορτογαλία: «Η Σπόρτινγκ εξαγόρασε τους διαιτητές για να κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Δημοσίευμα πορτογαλικής εφημερίδας αναφέρει ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας εξαγόρασε διαιτητές για να κατακτήσει το πορτογαλικό πρωτάθλημα χάντμπολ.

εράστιων διαστάσεων σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Πορτογαλία με πρωταγωνίστρια την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δημοσίευμα της εφημερίδας Correio de Manha αναφέρει ότι η πορτογαλική ομάδα εξαγόρασε διαιτητές προκειμένου να επανέλθει στην κορυφή μετά από 16 χρονιά τη σεζόν 2016-2017...


Από τις πορτογαλικές αρχές ερευνάται ο Πάουλο Σίλβα, μάνατζερ ποδοσφαιριστών που έπαιξε το ρόλο του μεσολαβητή. Ο ίδιος μιλούσε απευθείας με τους διαιτητές και έπαιρνε μάλιστα προμήθεια ύψους 350 ευρώ για κάθε διαιτητή που «λάδωνε».

Στόχος της Σπόρτινγκ δεν ήταν μόνο να επωφεληθεί η ομάδα τους αλλά και να μην κερδίσει η μεγάλη τους αντίπαλος η Πόρτο. Αποκαλυπτικό είναι ένα μήνυμα πριν από το παιχνίδι της Μπενφίκα με την Πόρτο όπου η πρώτη έπρεπε να νικήσει προκειμένου να μεγαλώσει την απόσταση της Σπόρτινγκ που ήταν στην κορυφή από την ομάδα του Οπόρτο.

Στο δημοσίευμα της Correio δημοσιεύεται και δεύτερο μήνυμα. Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:«Το φρόντισα, είπα (στους διαιτητές) ότι αν κερδίσουμε θα τους δώσω ένα μικρό δώρο. Τους είπα για την τιμή προφανώς, 1,5 και τους επεσήμανα ότι θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές, αν τα πράγματα ζορίσουν, ... τότε πρέπει να μας δώσουν ένα χεράκι. Αυτός (διαιτητής) μου εγγυήθηκε ότι δε θα μας κάνουν κακό».

Το μήνυμα αυτό γράφτηκε από τον Σίλβα και εστάλη στον Ζοάο Γκονσάλβες, ακόμη έναν ενδιάμεσο. Σύμφωνα με την «Correio de Manha» όλο το σχέδιο οργανώθηκε από τον Αντρέ Ζεράλδες, δεξί χέρι του προέδρου Μπρούνο ντε Καρβάλιο.