Αρχίζει επισκέψεις στα υπουργεία ο Τσίπρας

Περιοδεία στα υπουργεία, όπως έχει προαναγγείλει αρχίζει από αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να θέσει προτεραιότητες στο κυβερνητικό έργο, αλλά και να στρέψει την προσοχή στη μεγάλη εικόνα της πορείας της κυβέρνησης και όχι στα μέτρα που προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες....
 Παράλληλα στο πρωθυπουργικό επιτελείο προετοιμάζονται για σημαντικές επαφές, που αναμένεται να έχει ο κ. Τσίπρας στο Πεκίνο, όπου θα βρεθεί στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ είναι πιθανή και η συζήτηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ειδικά με την τελευταία το ενδιαφέρον σχετίζεται με την ανοιχτή συζήτηση, που υπάρχει αυτό το διάστημα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η κυρία Λαγκάρντ πιέζει τους Ευρωπαίους πιστωτές της χώρας να προχωρήσουν σε ουσιαστικές και γενναίες δεσμεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους, αλλά και για μία συμφωνία, που θα προβλέπει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα στο άμεσο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας θέλει να δει εξελίξεις γύρω από το ζήτημα αυτό πριν το Eurogroup της 22ας Μαΐου και μία κατάληξη των συζητήσεων το αργότερο στα τέλη του μήνα ή τις αρχές του Ιουνίου, ώστε η χώρα να προλάβει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο Πεκίνο ο κ. Τσίπρας αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιερες, με κύριο θέμα συζήτησης το Κυπριακό, αλλά και το προσφυγικό, ενώ αναμένεται να εξετάσουν και την κρίση στα δυτικά βαλκάνια.

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι υπάρχουν διπλωματικές επαφές και για επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση ακόμα.

Ως προ το πρόγραμμα των επισκέψεων στα υπουργεία, ο κ. Τσίπρας ξεκινάει αύριο, Τρίτη, από το υπουργείο Παιδείας, ενώ σειρά θα πάρει, ίσως και εντός της εβδομάδας ο υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια και μετά την Κίνα θα ακολουθήσουν υπουργεία επίσης με ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Πηγή: protothema.gr