Καταγγελίες Χατζηδάκη για τα 38 εκατ. που χάρισε η κυβέρνηση στον Σαββίδη

«Η στάση της κυβέρνησης στην τροπολογία δείχνει ότι πρωτίστως νοιάζεται για την πολική της επιβίωση ξεχνώντας τις διακηρύξεις της για υπεράσπιση των φτωχότερων» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. 

«Για να πετύχουν το σκοπό τους παραβίασαν τον κανονισμό της Βουλής...
, παραβίασαν το Σύνταγμα και έφεραν μια τροπολογία χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Η τροπολογία που ψήφισε χθες η Κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή προβλέπει την απαλλαγή επενδυτών από πρόστιμα για λαθρεμπόριο, υπό προϋποθέσεις.

Επί της ουσίας αφορά στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Σαββίδη, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο κ. Σαββίδης ουσιαστικά επιδοτείται με 38 εκατομμύρια ευρώ γιατί τόσα ήταν τα πρόστιμα μαζί με τις προσαυξήσεις που διαγράφονται από την ΣΕΚΑΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία γίνονται και άλλα deal από την κυβέρνηση που έχουν να κάνουν με τον χώρο του τύπου.

Πηγή: skai.gr