Λεβέντη-κες εξαγγελίες.

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είδε επί τέλους τους μακροχρόνιους κόπους του να πιάνουν τόπο και αυτός με τη σειρά του έπιασε βουλευτικό έδρανο.
Μέχρι εδώ, όλα καλά. Όμως όπως κατά περίπτωση ανακοινώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί σε κάθε κανάλι και σε κάθε άλλη ευκαιρία, διαλαλεί το προϊόν του, το όραμά του, το βασικό του πρόγραμμα για τη σωτηρία του τόπου (κι αυτός).
Σ αυτό που επιμένει είναι η κατάργηση της σύνταξης από τους πλούσιους –όπως λέει- σ αυτούς που έχουν εισόδημα, φέρνοντας ως υπόδειγμα της επιλογής του, την Αυστραλία.
Όμως ο Πρόεδρος του νεοεισερχομένου κόμματος στη Βουλή, ή δεν είναι καλά πληροφορημένος, ή κάνει πως δεν γνωρίζει τι γίνεται στην Αυστραλία.
Στην Αυστραλία αγαπητέ Πρόεδρε, οι πολίτες δεν πληρώνουν ΚΑΘΟΛΟΥ εισφορές για τη συνταξιοδότησή τους. Οι συντάξεις είναι παροχές  ΜΟΝΟΝ της Πολιτείας, οπότε έχει κάθε δικαίωμα (η πολιτεία) να......
αξιολογεί τον πολίτη και να του παρέχει την προβλεπόμενη σύνταξη, λαμβάνοντας υπόψη και την περιουσιακή του κατάσταση αλλά και τα εισοδήματά του.
Ενδεικτικά σου αναφέρω Πρόεδρε, ότι το ετήσιο όριο εισοδήματος για ένα ζευγάρι είναι Δολ.Αυστ.31.621,20 ενώ η αντίστοιχη περιουσία του πρέπει να ανέρχεται μέχρι τα Δολ. Αυστ.286.500. Πέρα από αυτά τα όρια, μειώνονται τα ποσά που χορηγούνται ως σύνταξη.
Τα ποσά αυτά κλιμακώνονται κατά περίπτωση. Όμως και πάλι τονίζω ότι στην Αυστραλία οι πολίτες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
Εδώ ο κάθε πολίτης για να συνταξιοδοτηθεί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ  ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΥ.
Εισφορές που καταβάλλοντα τόσο από τον ίδιο τον εργαζόμενο όσο και από την εργοδοσία του και είναι αυτές που επιστρέφονται στους συνταξιούχους ως σύνταξη.
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν, με ποια ηθική και ποιο δίκαιο έρχεσαι εσύ και καταχράσαι τις όποιες εισφορές έχει καταβάλει ο πολίτης που εσύ χαρακτηρίζεις «πλούσιο» σε διάρκεια πάνω από τριάντα ή σαράντα χρόνια και του λες ότι δεν δικαιούται να παίρνει σύνταξη;;;;;
Μήπως αυτό που υποστηρίζεις είναι μια καραμπινάτη κρατική κλοπή;;; Γνωρίζουμε βέβαια ότι στη χώρα μας το κράτος αντιπροσωπεύει το «οργανωμένο έγκλημα» αλλά όχι και μέχρις εκεί!!!
Καθώς θα πρέπει να γνωρίζεις η σύνταξη του πολίτη είναι ανταποδοτικός θεσμός. Ο πολίτης συνταξιοδοτείται από τις εισφορές του και όχι από την ελεημοσύνη του κράτους.
Δυστυχώς δεν γίναμε ακόμα Αυστραλία για να συμπεριφέρεται το κράτος μας όπως η Αυστραλία. Φροντίσετε λοιπόν όλοι εσείς οι κρατικοδίαιτοι πολιτικάντηδες και οι αποτυχημένοι επί σειρά ετών «σωτήρες» αυτού του τόπου να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να στρωθείτε στη δουλειά να παράξετε έργο, μια που γι αυτό μας ζητήσατε να σας ψηφίσουμε, και μάλιστα αν θέλετε να είστε σωστοί να εργάζεστε ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ όπως επιτάσσει το προβαλλόμενο από σας πατριωτικό καθήκον, και όχι να θέλετε να ζήσετε τα οικονομικά προβλήματα τα δικά σας και των επιγόνων σας από την πολιτική και σε βάρος του πάντα προδομένου από σας λαού.