Έκκληση για να καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού της κακοποίησης-σοκ σκύλου στην πλ. Αμερικής

Σάλος έχει προκληθεί με το περιστατικό της ακραίας κακοποίησης του σκύλου, με το βίντεο-σοκ που δημοσίευσε το zougla.gr, με έναν άνθρωπο να πετάει το τετράποδο από το μπαλκόνι ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής.
Στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο, με δεκάδες εξοργισμένους πολίτες να βρίζουν τον δράστη....
, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός προπηλακίστηκε άγρια από κάποιους από αυτούς, μέχρι να επιληφθεί του συμβάντος η αστυνομία και να τον προσαγάγει. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνθρωπος που προέβη στην αποτρόπαια ενέργεια είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της οδού Ιεροσολύμων 21, το οποίο το νοικιάζει, και κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες του σκύλου απουσίαζαν. Άγνωστος παραμένει ο λόγος που επιτέθηκε στον σκύλο, τον οποίο πριν τον πετάξει από το μπαλκόνι τον χτύπησε βάναυσα.

Δύο γυναίκες κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν για το περιστατικό, όμως αδυνατούν να αναγνωρίσουν τον δράστη (δεν φαίνεται ούτε στο συγκεκριμένο βίντεο) και ως εκ τούτου ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, με τον εισαγγελέα να ζητάει όμως προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό.

Η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων ασχολείται προσωπικά με το περιστατικό και απευθύνει έκκληση μέσω του zougla.gr να παρουσιαστεί αυτόπτες μάρτυρες και να καταθέσουν εναντίον του δράστη, προκειμένου να κινηθεί η δίωξη από τις Αρχές.