Tο Europa League με αριθμούς – Ρεκόρ θεατών και χρημάτων

Το Europa League της σεζόν 2015-2016 ολοκληρώθηκε με τη Σεβίλλη να κατακτά ένα ακόμη τρόπαιο, το 3ο στη σειρά και το 5ο στην ιστορία της.

Υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα όμως στη διάρκεια της σεζόν, τα οποία απεικονίζονται μέσα από αριθμούς....


3. Η Σεβίλλη έγινε η πρώτη ομάδα στο θεσμό που κερδίζει το τρόπαιο για 3 συνεχόμενα χρόνια

5.Η Σεβίλλη έχει κατακτήσει το τρόπαιο 5 φορές, δημιουργώντας ρεκόρ παρουσίας και στους τελικούς. Λίβερπουλ, Γιουβέντους και Ιντερ έχουν από 3 κατακτήσεις

7.Η Μίντιλαντ προκρίθηκε από τους ομίλους με 7 βαθμούς. Ήταν μόλις η 5η φορά που το σύνολο αυτών των βαθμών ήταν αρκετό σε μια ομάδα για να προκριθεί.

10. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Αντούριθ της Μπιλμπάο, πετυχαίνοντας δέκα γκολ.

11: Τόσες σεζόν χρειάστηκαν στη Σεβίλλη για να κατακτήσει τα 5 τρόπαια. Μεσολάβησαν 49 έτη από το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ομάδας μέχρι την πρώτη επιτυχία.

13. Η Αουγκσμπουργκ έγινε ο 13ος γερμανικός σύλλογος που έλαβε μέρος στους ομίλους του Europa League. Η Μάιντς του χρόνου θα είναι η 14η ομάδα.

15. Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Σιμόν Μινιολέ ήταν ο μοναδικός παίκτης της διοργάνωσης που αγωνίστηκε σε όλες τις αναμετρήσεις

17.Τόσα ήταν τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο Γκαμεϊρό στο 2ο ημίχρονο για να σκοράρει στον τελικό.

18. Η Νάπολι έγινε η 6η ομάδα που πέτυχε το απόλυτο στους ομίλους με 18 βαθμούς.

20. Ηταν η 20η συνεχόμενη συμμετοχή χρονιά όπου η Μπριζ συμμετείχε στο θεσμό. Η επόμενη ομάδα με 9 συνεχόμενες συμμετοχές είναι ο ΠΑΟΚ.

38. Η Σκεντερμπέου έγινε η πρώτη ομάδα της Αλβανίας που αγωνίστηκε στους ομίλους του Europa League. Εκπροσώπησε το 38ο έθνος της Ευρώπης.

54. Ο Ντάνιελ Καρίκο έγινε ο πρώτος παίκτης που συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στη διοργάνωση.

191. Φέτος έλαβαν μέρος 191 ομάδες – 102 από αυτές ξεκίνησαν από τον πρώτο προκριματικό γύρο και 8 μπήκαν από το Champions League.

1,229. Τόσα ήταν τα γκολ που σημειώθηκαν. Τα 693 στους προκριματικούς γύρους και τα 536 από τους ομίλους και μετά. Μόλις 9 γκολ σημειώθηκαν στις παρατάσεις.

65,190. Αυτός ο αριθμός θεατών παρακολούθησε τον αγώνα της Ντόρτμουντ για τον 3ο προκριματικό γύρο με αντίπαλο την αυστριακή Βόλφσμπεργκ, κάνοντας ρεκόρ για τους Γερμανούς.

75,180. Τόσα εισιτήρια κόπηκαν στον επαναληπτικό αγώνα του «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, δημιουργώντας νέο ρεκόερ στη διοργάνωση.

6.500.000: Αυτά είναι τα χρήματα τα οποία θα εισπράξει η Σεβίλλη μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

6.746.192: Αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολούθησαν τα φετινά παιχνίδια του Europa League και αποτέλεσε ρεκόρ.