« Οι εξυπνάδες (της κυβέρνησης) πληρώνονται». Δυστυχώς όμως από εμάς!



Του Πέτρου Τρουπιώτη




        Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ  κυκλοφόρησε χθες με τον τίτλο «Οι εξυπνάδες πληρώνονται».  Και οφείλω να ομολογήσω ότι ο τίτλος είναι ακριβώς μέσα στα πράγματα και αποδίδει την κατάσταση την οποία ζούμε ως χώρα.

  Η κυβέρνηση , εδώ και 15 μήνες πραγματικά κάνει «εξυπνάδες» (και αλλά που δεν χρειάζεται να χαρακτηριστούν) και κάθε λίγο πληρώνει τον λογαριασμό γι αυτές τις εξυπνάδες.  Τώρα μάλιστα , έφτασε σε «τρελό επίπεδο» που λένε και οι έφηβοι και κάνει την μια εξυπνάδα κόντρα στην άλλη. Με αποτέλεσμα βέβαια , η πληρωμή να είναι όλο και μεγαλύτερη.

 Γιατί δεν είναι δυνατόν να οδηγείς τα πράγματα σε αδιέξοδο, αφού έχεις καθυστερήσει δραματικά, να σου αναβάλλουν την συνεδρίαση του Eurogroup και εσύ να ζητάς Συνοδό Κορυφής για να λύσεις το θέμα πολιτικά.

 Εκτός του ότι πολιτική λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας , δεν μας βολεύει καθόλου (όπως έχουμε......
εξηγήσει σε προηγούμενα σημειώματα μας) , θα φαντάστηκε κανεις ότι είχε ήδη διασφαλίσει η κυβέρνηση την θετική διάθεση του Προέδρου τουλάχιστον του Συμβούλιου για μια έκτακτη συνεδρίαση.

 Φαίνεται όμως ότι ούτε αυτό είχε μετρήσει πριν κάνει την πρόταση , την οποία και προφανώς έκανε για εντελώς εσωτερικούς λόγους επικοινωνιακής πολιτικής.

 Μόνον που η κυβέρνηση (και μαζί της η χώρα δυστυχώς) ταπεινώθηκε για μια ακόμα φορά με την αδιαφορία (για να μην πω τίποτε άλλο) που αντιμετώπισαν στην Ευρώπη την πρόταση του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

 Μας παρέπεμψαν λοιπόν στην ολοκλήρωση των συζητήσεων και μάλιστα με ..ειρωνικό θα μπορουσε να πει τρόπο μας είπαν, προχωρήστε τις συζητήσεις για να γίνει σε μερικές μέρες Eurogroup, γιατί δεν προλαβαίνετε…

   Δηλαδή τόπος ζητούσαμε να συζητήσουμε στο ανώτατο επίπεδο και μας παρέπεμψαν εκεί ακριβώς που είχαμε μείνει….Και μάλιστα μεν παρατηρήσεις…

  Και τώρα , «παρακαλάμε» , αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, για να γίνει συνεδρίαση του Eurogroup.

  Παράλληλα δε, μια και φαίνεται ότι όλα είναι  ανοιχτά, η κυβέρνηση παίζει και πάλι το ίδιο έργο με τους κακούς , που αυτή την ώρα είναι το ΔΝΤ, οι οποίοι μας κυνηγούν…

   Προσπαθώ δηλαδή να φτιάξει και πάλι ένα κλιμα συγκρούσεων και σθεναρής αντίστασης της , ώστε αν τελικά , επιλέξει διαφυγή μέσω εκλογών να έχει επιχειρηματα…..

Αλλά και αν συμφωνήσει, να λέει ότι πάλεψε αλλά δεν μπορουσε να κάνει αλλιώς.

 Αδιαφορώντας για  το ότι όλα αυτά «πληρώνονται».

 Και αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Οι εξυπνάδες πληρώνονται , που έγραφαν χυθείς πρωτοσέλιδα ΤΑ ΝΕΑ. Μόνον που δυστυχώς, οι εξυπνάδες της κυβέρνησης πληρώνονται από ολους εμάς τους πολίτες.

 Οι εξυπνάδες, οι μαγκιές, οι ερασιτεχνισμοί, η ανικανότητα, οι ιδεοληψίες και τόσα αλλά… πληρώνονται τελικά όχι από τους ιδίους τους κυβερνώντες, οι όποιοι κάποια στιγμή θα «μας αφήσουν γεια» Άσα από ολους εμάς τους πολίτες.

 Πολίτες, που για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών.

 Γιατί εμείς, ως πολίτες δώσαμε στον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ την δυνατότητα , πέρυσι τον Ιανουάριο  να γίνει κυβέρνηση, αλλά και εμείς πάλι, τον Σεπτέμβριο τους ξαναδώσαμε αυτή την δυνατότητα, παρότι είχαμε δει την εξέλιξη των πραγμάτων και την τακτική των κυβερνώντων. Και εκεί, η ευθύνη μας ήταν μεγαλύτερη.

  Το ζήτημα τώρα πια , είναι πόσος θα είναι ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε για τις «εξυπνάδες» της κυβέρνησης (και τις δίκες μας «εξυπνάδες» να τους εκλέξουμε) αλλά και πόσο θα μεγαλώσει……

ptroupiotis@yahoo.gr