Μουζάλας: Το βραχιολάκι στους πρόσφυγες είναι άσχημο, αλλά δειυκολύνει

Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν ύστερα από τη διαπίστωση ότι οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που οδηγήθηκαν στο Hot Spot της Χίου σφραγίστηκαν με βραχιολάκια,  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μίλησε τοποθετήθηκε σχετικά:

«Αυτό έχει να κάνει με πρακτικούς λόγους δηλαδή για να μπορούμε να ξέρουμε πόσοι είναι μέσα και σε ποια φάση της διαδικασίας βρίσκεται... Καταλαβαίνω ότι δείχνει λιγάκι άσχημο αυτό το πράγμα, το ρατσιστικό είναι μια βαριά κουβέντα, δεν είναι ρατσιστικό δείχνει ωστόσο άσχημο πρέπει όμως να καταλάβει κανείς ότι το hotspot είναι μια «μηχανή» παραγωγής, έχει στάδια τα οποία πρέπει να προχωρήσουν.

Καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν χαρτιά μπορούν να αλλάξουν χαρτιά μεταξύ τους έχουμε διάφορα τέτοια προβλήματα. Μέχρι να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να μπορεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός θεωρήθηκε ότι το βραχιολάκι αυτό διευκολύνει τη διαδικασία. Εξάλλου και οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν εκφράζουν αντιδράσεις για αυτό το πράγμα γιατί πραγματικά διευκολύνει την πορεία».

Πρώτη φορά θα λειτουργήσουν τόσα πολλά hotspot σε μαζική κλίμακα επομένως λάθη στη λειτουργία θα γίνουν. Δεν το υπερασπίζομαι, δεν το κατηγορώ, ψαχνόμαστε να δούμε τι μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία»

Κρατήστε δηλώσεις όπως αυτή, που μιλά για διευκόλυνση.