O Φαν ντερ Φάαρτ στον ΠΑΟΚ

Ο Ραφαέλ Φαν ντε Φάαρτ, ένα πολύ μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, προτάθηκε στον ΠΑΟΚ. Το θέμα αποκάλυψε η γερμανική ιστοσελίδα "Hamburger Abendblatt", που αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Φρανκ Άρνεσεν (ο οποίος τον είχε φέρει πίσω στο Αμβούργο από την Τότεναμ) θέλει να πάρει τον 33χρονο Ολλανδό μεσοεπιθετικό στην Τούμπα....


Το σενάριο ενισχύει η πληροφορία του Sport24.gr ότι ο Φαν ντερ Φάαρτ έχει προταθεί και από Έλληνα ατζέντη στον ΠΑΟΚ, δεν αποκλείεται, όμως, να πρόκειται για μία περίπτωση που τη χειρίζεται μόνο του ο Δανός αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου.

Ο Ολλανδός φέτος έχει εννιά συμμετοχές, χωρίς γκολ, στην Μπέτις. η οποία είναι θετική στο να τον αφήσει ελεύθερο, γι' αυτό άλλωστε και από χθες υπάρχουν δημοσιεύματα για πρόταση της τουρκικής Αντάλιασπορ. Ο Φαν ντερ Φάαρτ, όμως, έχει πολύ μεγάλο κασέ που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ ετησίως. Το αν η περίπτωσή του απασχολεί σοβαρά θα φανεί τις επόμενες μέρες και σίγουρα μία τέτοια κίνηση χρειάζεται πάνω απ΄όλα την έγκριση του Σαββίδη, πέρα από το "οκ" του Τούντορ.

Σπουδαία καριέρα

Ο Φαν ντε Φάαρτ άρχισε την σπουδαία καριέρα του στον Άγιαξ σε ηλικία 17 ετών και από εκεί πήγε στο Αμβούργο, όπου με τις εμφανίσεις του κέρδισε την μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και κατέκτησε το Σούπερ Καπ της Ισπανίας. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Τότεναμ και από εκεί πήγε πάλι στο Αμβούγρο, όπου έμεινε για τρεις σεζόν. Το καλοκαίρι κατέληξε στην Ισπανία και τη Μπε΄τις. Έχει κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ολλανδίας με τον Άγιαξ. Ενώ με την εθνική Ολλανδίας, στην οποία έχει 109 συμμετοχές και 25 γκολ, ήταν παρών στον χαμένο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής το 2010.