«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!» – Το μήνυμα της Κατερίνας Σαββαΐδου προς την κυβέρνηση

0
«Δεν παραιτούμαι» λέει στη Real News η Κατερίνα Σαββαΐδου, απατώντας έτσι στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος της ζήτησε εκ μέρους του πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτηση του.

Μάλιστα, η κ. Σαββαΐδου χαρακτηρίζει πολύ «περίεργη» την χρονική στιγμή που έγινε γνωστή η εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη...

, καθώς αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν να εμφανιστεί ενώπιον της εισαγγελέων για να δώσει εξηγήσεις για την εταιρεία καπνεμπορίου (Gennet)... Από τη γγ Δημοσίων Εσόδων επισημαίνεται ότι με την εντολή επανελέγχου δεν αναστέλλεται η διαδικασία είσπραξης ή βεβαίωσης φόρων που έχουν καταλογιστεί, όπως υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές. «Τα ποσά έχουν βεβαιωθεί. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πληρώσει, διαφορετικά θα υποστεί τις προβλεπόμενες εκ του νόμου συνέπειες» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρεται ότι ακομα κι αν ο επανέλεγχος δείξει αντίθετα αποτελέσματα από τον πρώτο, τα πρόστιμα δεν ακυρώνονται, αφού το πόρισμα μεταβιβάζεται στη Δικαιοσύνη, που έχει και τον τελευταίο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, σχολιάζοντας το όλο θέμα «η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι αυτή που αποφασίζει σε ποιους θα κάνει έλεγχο και σε ποιους όχι. Ως ανεξάρτητη φορολογική Αρχή δεν υποχρεούται να πάρει άδεια από κανέναν».

crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)