Εισιτήρια: Εκτινάσσεται ως και στα 2 ευρώ η τιμή!

0
Εισιτήρια: Εκτινάσσεται ως και στα 2 ευρώ η τιμή!Πραγματική καταιγίδα έρχεται στα εισιτήρια με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ και η αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων δεν θα είναι της τάξης του 8%, αλλά ακόμη και πάνω από 60% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η σκέψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο υπουργείο είναι να αποφευχθεί η οριζόντια αύξηση των εισιτηρίων από το 1,20 στο 1,30 ευρώ...
, ώστε να καλυφθεί η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά να υπάρξουν διακυμάνσεις των τιμών και διαφορετικά εισιτήρια ανά διαδρομή. Οι τιμές θα ξεκινούν από 1,20 πιθανότατα για μετακίνηση κοντινών αποστάσεων και θα φτάνουν ως και τα 2 ευρώ για τις μεγάλες αποστάσεις. Ο στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει αύξηση μόνο στα μεμονωμένα εισιτήρια, να επιβαρυνθούν κυρίως όσοι δεν χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς δηλαδή καθώς με τις αυξήσεις ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση θα καταστεί δυνατό να παγώσουν οι τιμές των μηνιαίων καρτών στα σημερινά επίπεδα. Εκείνοι που χρησιμοποιούν δηλαδή καθημερινά ΜΜΜ και διαθέτουν μηνιαία κάρτα δεν θα επιβαρυνθούν καθόλου. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν και στην πράξει, με τις αποφάσεις που θα ληφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)