Παρουσία Τσίπρα η συμφωνία με τη Ρωσία;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπογραφεί, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου άφησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.... Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είπε ότι στις 18–20 Ιουνίου, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη, μπορεί να υπογραφεί η συμφωνία.
«Οι συζητήσεις είναι πολύ προχωρημένες και βρισκόμαστε στην τελική φάση για μία συμφωνία-πλαίσιο, η οποία θα μπορούσε να υπογραφεί κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στην Πετρούπολη», είπε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Είναι πιθανόν να γίνει εκεί η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας για την στήριξη του αγωγού. Μπροστά σ” αυτό το ενδεχόμενο, φέραμε την διάταξη».
Στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που συζητά η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, έχει ενταχθεί διάταξη με την οποίασυστήνεται δημόσια εταιρεία υπό τον τίτλο ΔΕΠΕΝΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων).
Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «ο αγωγός μπορεί να φέρει στην Ελλάδα 47 δισ. κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο», θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και η επένδυση θα είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 1 εκατ. ευρώ, όλες οι μετοχές θα ανήκουν στο Δημόσιο, ενώ θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. «Το ελληνικό Δημόσιο να αποκομίσει οφέλη από την κατασκευή του αγωγού και άλλα πιθανά οφέλη από τα τέλη», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος.
altsantiri.gr