Επενδυτικό-αναπτυξιακό σχέδιο εξετάζει το ΥΠΟΙΚ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ένα νέο μεγάλο επενδυτικό- αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής του οποίου ήταν ο γενικός διευθυντής της, Luca Lazzaroli.

Είχε δε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον πρόεδρο της Τράπεζας, Werner Hoyer....

 Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη, Παρασκευή 12 Ιουνίου, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αποφασίσθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε έως τις 15 Ιουλίου να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του όλου σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίηση του.

Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, αναφέρεται από το υπουργείο, θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, ο οποίος θα έχει ως βασικούς πυλώνες: την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Σημειώνεται ότι, το θέμα των μεταρρυθμίσεων θα είναι και το αντικείμενο της συνάντησης, το απόγευμα στο Παρίσι, του κ. Βαρουφάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία.