Το σόι των χουντοφιλελεύθερων

Γράφει ο Πολύφημος      

Έξω από τα ρούχα του έχει βγει του σόι του Αποστάτη μετά την παραπληροφόρηση ότι ο Σάββας Ξηρός είναι η αιτία για την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε άτομα με βαριά αναπηρία να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σε ένα μπαράζ παρεμβάσεων....
, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούν για μια ακόμη φορά πολιτική πάνω στο πτώμα του δολοφονημένου από την 17 Νοέμβρη, Παύλου Μπακογιάννη, με σαφή στόχο να δείξουν ότι το αριστεροαναρχικό σύστημα μισεί τους Μητσοτάκηδες και θέλει να τους ξεδοντιάσει για να σταματήσει την πορεία τους προς τη σωτηρία της χώρας.

Μάλιστα, σε παρέμβασή της στη βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως ακόμη και οι χουντικοί βγήκαν από τη φυλακή επειδή υπέγραψαν δήλωση μεταμέλειας. «Ακόμη και ο Παττακός υπέγραψε», είπε μάλιστα η χήρα του Παύλου Μπακογιάννη.



Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι οι υπεύθυνοι για την κατάλυση της δημοκρατίας, τις μαζικές δολοφονίες, τις διώξεις και τους βασανισμούς ουδέποτε μεταμέλησαν για τα εγκλήματά τους. Απλώς κάποιοι από αυτούς προχώρησαν σε αίτηση χάριτος. Όμως αυτό το ξεχνάει η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως ξεχνάει ότι επτά Νεοδημοκράτες βουλευτές ζητούσαν το 1990 την αποφυλάκιση των συνταγματαρχών της Χούντας από τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο επικαλούμενοι τα χριστιανικά ιδεώδη και την αγάπη του Θεού λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σημειώνοντας μάλιστα πως «η ποινή δεν πρέπει να αποβλέπει στην εξόντωση του καταδίκου, αλλά στη βελτίωση του και στην αποκατάστασή του στην κοινωνία».
01 02
Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έκρυψε ποτέ ότι τα επιφανή της στελέχη ήταν και είναι νοσταλγοί της χούντας και της κατάλυσης της δημοκρατίας, όπως και οπαδοί της άποψης ότι ποτέ της η αριστερά δεν έπρεπε και δεν πρέπει να διατηρεί βλέψεις για την εξουσία.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γερμανική εφημερίδα λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν και καλούσε τους δανειστές της Ελλάδας να μη δώσουν τα χρήματα που της οφείλουν επειδή η παρούσα κυβέρνηση δεν θα διατηρήσει για πολύ την πλειοψηφία στη βουλή.
Μπορεί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει μέρα με τη μέρα ότι η αριστερή διακυβέρνηση που υποσχόταν ήταν κάτι το ουτοπικό -με τους νεοναζί και τους φασίστες των σωμάτων ασφαλείας να διατηρούν στο ακέραιο τις θέσεις τους στα σώματα αφελείας και τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ να συνεχίζουν να επιβάλλουν την κυρίαρχη τους αφήγηση- όμως κανείς δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι στις τάξεις του δεν βρίσκονται ούτε νοσταλγοί της χούντας, ούτε οπαδοί της κατάλυσης της (αστικής) δημοκρατίας με τη βία και τα τανκς.
Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη, αποτελείται κυρίως από ανθρώπους οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ την αγάπη τους για τους πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου, τους οποίους και αναζητούν διαρκώς τρόπους για να τιμήσουν ή έστω να εξισορροπήσουν τα εγκλήματά τους με αυτά κάποιων σύγχρονων δολοφόνων ή τρομοκρατών.
Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο λόγο να κρύψει την πικρή αλήθεια. Και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας –μεταξύ αυτών και φερόμενοι ως φιλελεύθεροι Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι οπαδοί μιας φασιστικής κι άκρως αντιδημοκρατικής ιδεολογίας, την οποία υπηρετούν απαρέγκλιτα καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής τους σταδιοδρομίας, πασπαλίζοντας την με μικρές δόσεις αναίμακτων φιλελεύθερων παρεμβάσεων για το θεαθήναι.
Κι όλα αυτά, ενώ οι ίδιοι και πολλοί ακόμη συνάδελφοί τους στην ΝΔ δεν έβγαλαν και δεν θα βγάλουν ποτέ από πάνω τους τη ρετσινιά των σκανδάλων της Siemens, την οποία έσπευσαν να αθωώσουν με ένα αστείο ποσό που ακόμη κι αυτό δεν έχει πληρωθεί στο ακέραιό του προς στο ελληνικό δημόσιο.
Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις χαριτωμένες φωτογραφίες του καταζητούμενου Χριστοφοράκου δίπλα στην Ντόρα, τον Κυριάκο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και πολλούς ακόμη βουλευτές της ΝΔ. Κι είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα βγάλει από το μυαλό του συγκεκριμένες φράσεις του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, όπως το ότι «στην Ελλάδα οι μετανάστες είναι όσοι και οι άνεργοι».
Να θυμίσω απλώς ότι και στον μεσοπόλεμο ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πει ότι οι Γερμανοί άνεργοι είναι όσοι και οι Εβραίοι· κι ο ναζισμός με τον φασισμό και τη χουντική ιδεολογία δεν απέχουν πολύ. Ούτε το χουντοφιλελεύθερο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με το δόγμα της 21ης Απριλίου και τους πρωτεργάτες του, που δεν μεταμέλησαν ποτέ· όσο κι αν η καθόλου αντιστόρητη αλλά ακροδεξιά Ντορούλα θέλει να το ξεχάσει.