Σπάει… ταμεία η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Στα 500 εκατομμύρια τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που λήγει σήμερα.

Έως και 500 εκατομμύρια ευρώ αναμένουν στην κυβέρνηση ότι μπορεί να εισρεύσει στα ταμεία του κράτους μέχρι την Παρασκευή...
, τελευταία μέρα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σε αυτό το ποσό τα κυβερνητικά στελέχη συνυπολογίζουν τις εισροές από την ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, που ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια. Επιπλέον υπολογίζονται και τα 150 εκατομμύρια έσοδα από τις ρυθμίσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, μονάχα από την πρώτη μέρα ισχύς των ρυθμιστικών μέτρων για ταμεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έχει ξεκαθαρίσει πως η προθεσμία για υπαγωγή στην ρύθμιση δεν θα παραταθεί (λήγει την Παρασκευή 27 Μαρτίου), κάτι που σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν ταυτότητα οφειλής και να πληρώσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ έως την προκαθορισμένη ημερομηνία. Την ταυτότητα οφειλής την πληροφορείστε μέσω της εφαρμογής "Ολική ή μερική καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων", η οποία λειτουργεί στο σύστημα Taxisnet.

Συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για "απτά αποτελέσματα" μέχρι τον Ιούνιο από τις "χρυσές" τραπεζικές καταθέσεις

Με στόχο την εξασφάλιση πληροφοριών για αφορολόγητες ελληνικές καταθέσεις δισεκατομμυρίων στην Ελβετία συναντήθηκαν την Πέμπτη στην Αθήνα αντιπρόσωποι της ελβετικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Ελβετοί εμφανίστηκαν θετικοί στο να ξεκινήσει η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο πλευρών πριν το 2017 που ενεργοποιείται η συμφωνία που έχουν συνάψει οι ελβετικές αρχές με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έκπληξη προκαλεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για την παροχή στοιχείων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπ. Επικρατείας Ν. Παππάς και ο υπ. Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Π. Νικολούδης, ενώ συμμετείχαν και ο υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και η πρόεδρος της βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του υπ. Οικονομικών της Ελβετίας ήταν ο υφυπουργός για Διεθνή Οικονομικά θέματα Jacques de Watteville.

Νομοσχέδιο Νικολούδη "κόβει" τους δρόμους του λαθρεμπορίου

Στα τελικά στάδια επεξεργασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο που ετοίμασε ο Π. Νικολούδης "αφοπλίζει" τα εργαλεία της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά και ο εντοπισμός υποθέσεων φοροδιαφυγής. Ο έλεγχος που γίνεται με βάση τις λίστες τραπεζικών καταθέσεων και εμβασμάτων, την λίστα Λαγκάρντ και άλλα στοιχεία (όπως ασφαλιστικά συμβόλαια), έχει ξεπεράσει τις 5000 περιπτώσεις από τις 20000 συνολικά, με σκοπό να φέρει στα ταμεία του κράτους πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας κατά της διαφθοράς, Π. Νικολούδης.