Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ειναι.....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Κακός χαμός γίνεται από χθες, με την διαρροή του εσωτερικού (προς την Κεντρική Επιτροπή) κειμένου των 53, προς το κορυφαίο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο γίνεται μία προσπάθεια αποτίμησης της μέχρι τώρα πορείας του κόμματος,,,, όπως αποτυπώθηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες του Μαΐου, και τα συγκεκριμένα μέλη της Κ.Ε., βουλευτές, προκρίνουν τον δρόμο, την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να βρεθεί στην διακυβέρνηση της χώρας.

Εντύπωση στα "παπαγαλάκια" προκάλεσε, ότι ενώ στο κείμενο αποτυπώνονται σημεία κριτικής για την τακτική του κόμματος, την λειτουργία του κόμματος, αυτό το κείμενο δεν υπογράφεται από τους "γκρινιάρηδες" (όπως τους αποκαλούν τα ΜΜΕ, αλλά και λίγοι εντός του κόμματος) της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά από διακεκριμένα στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην "Προεδρική" πλειοψηφία. Η αντίληψη που έπρεπε, για αυτούς,  να είχε περάσει είναι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ ή την παλιά ΝΔ (γιατί τώρα στα δύο κόμματα δεν λειτουργούν καθόλου τα όργανα, και βαδίζουν κατά την βούληση των προέδρων τους), και ότι όσοι απαρτίζουν "την πλειοψηφία" στο κόμμα, θα πρέπει να βουβαθούν, να σιωπήσουν για πάντα!

Δεν θα αναφερθώ στα σημεία του κειμένου, γιατί σέβομαι ότι οι υπογράφοντες το έστειλαν αποκλειστικά για συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή, και όχι για δημόσιο σχολιασμό. Εγώ το σέβομαι, αλλά κάτι "νεόκοποι" σύμμαζοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Κούλογλου, δεν το σεβάστηκαν. Το δημοσίευσαν, και όπως λένε κάποιοι το έκανε για να πάρει κάποια "κλικ" στο site του, μην σεβόμενος τις διαδικασίες του κόμματος. Το έκανε απλά για να πάρει κάποια "κλικ";;;

Το τελευταίο διάστημα, το tvxs.gr (η ιστοσελίδα του Κούλουγλου), έχει μετατραπεί σε "φωνή" αυτών των ελάχιστων μέσα στο κόμμα, που ζητάνε την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο. Να συνεννοηθούμε καλούν εμμέσως, ακόμα και με αυτούς που εφαρμόζουν τις πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές στα πλαίσια των μνημονίων. Και επειδή τέτοια πράγματα αντιμετωπίζονται με χλευασμό από την συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος, ο Κούλογλου, είτε  με δικά του άρθρα, είτε με άρθρα συνεργατών του, αλλά και άρθρα ανώνυμων "ειδικών συνεργατών", έχει υιοθετήσει την τακτική της φθοράς αυτών που αντιδρούν στις απόψεις του. Έτσι, έχουμε δει άρθρα, που κριτικάρονται με χρήση ψευδών πληροφοριών, το Αριστερό Ρεύμα, η Αρ. Πλατφόρμα γενικότερα, ακόμα και μεγάλη μεριά από  την ίδια η πλειοψηφία του κόμματος.

Το κείμενο των "53" δεν διέρρευσε από τους ίδιους, και αυτό φαίνεται και από την ισχυρή αντίδραση τους χθες, όταν το χρησιμοποίησαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Στο κάτω-κάτω, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι έχουν μία ιστορία στο κόμμα και στην Αριστερά, που εξαρχής η μη ευθύνη τους, ήταν δεδομένη για εμάς!

Αντίθετα, με την διαρροή του κειμένου, ήρθαν γνωστοί εκφραστές "Παράκεντρων" να μας πουν, τι κακό έκαναν οι 53 σύντροφοι στην εικόνα του κόμματος. Η συγκεκριμένη αντίδραση των "παράκεντρων" έρχεται να επιβεβαιώσει την δική μου ερμηνεία ότι και αυτή η διαρροή, όπως και παλιότερες προέρχεται από τους ίδιους με σκοπό......Μα την φίμωση, την  αναστολή της εσωκομματικής δημοκρατίας μας!

Απειλούν την βάση του κόμματος ότι αν τολμήσουν να εκφράσουν έστω και ψήγματα κριτικής, αυτό θα δημοσιοποιηθεί (από τους ίδιους) και θα ραγίσει η εικόνα του κόμματος. Είμαι σίγουρος, ότι αν το επιχείρημα τώρα είναι "καθίστε να γίνουμε κυβέρνηση", μετά θα ακούσουμε από αυτούς τους λίγους, "χειριζόμαστε κρίσιμα εθνικά θέματα, υπομονή να περάσουμε τον κάβο"....

Αγνοούν, ότι η βάση του κόμματος θέλει να αποφασίσει αυτή τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, και να ορίσει, αυτή πάλι,  πως θα χειριστεί όλα τα μεγάλα ζητήματα ως κυβέρνηση. Και αυτό θα γίνει!

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα είναι ότι πιο υγιές μπορεί να συμβαίνει σε μία πολιτική συλλογικότητα. Αν και νίκησε αδιαμφισβήτητα στις εκλογές, αν και είναι πρώτη δύναμη, με δυναμική στα όρια της αυτοδυναμίας, έχει το θάρρος να εντοπίζει λάθη και στις νίκες, να εντοπίζει παραλείψεις, και κυρίως να προνοεί για να μην αναπτυχθούν παράκεντρα εξουσίας, πέρα και έξω από τις διαδικασίες του κόμματος και της κοινωνίας!

Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Σε όποιους δεν έχουν μάθει να λειτουργούν δημοκρατικά, που δεν μπορούν με τίποτα να ανεχτούν την συνύπαρξη τους  σε μία ριζοσπαστική συλλογικότητα.....Τα κουβαδάκια σας, και σε άλλη παραλία! (Μετά τα Ποτάμια, και η Παραλία είναι ένας καλός τίτλος για διαπλεκόμενο κόμμα)

Του Σπύρου Γουδέβενου

anemosantistasis.blogspot.gr