ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ





Κώστα Δημ.Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Μετεκλογικά κέρδισαν όλοι, πλήν του λαού ( ;).
Μέσα στην ευφρόσυνη /ιλαρή ατμόσφαιρα (χαζο)χαρούμενων … «ηττημένων νικητών» κάποιοι σκέφτηκαν να το ….γλεντήσουν περισσότερο.
Η Αξ.Αντιπολίτευση θεώρησε πως η (Συν) Κυβέρνηση, δεν νομιμοποιείται για να συνεχίσει να κυβερνά. Πρέπει να φύγει.
Αν όμως αυτό δεν γίνει, τότε προσφέρεται να ακούει προσεκτικά τις προτάσεις των κυβερνώντων, και – αν τις εγκρίνει – να δίνει την άδεια της (!....).
Συγκυβέρνηση συγκεκαλυμένη και χωρίς ευθύνες ή .....
απροκάλυπτη κηδεμόνευση πρωτόγνωρη και ανεπίτρεπτη;
Στην «καλύτερη» περίπτωση προθυμοποιείται, η Αξ.Αντιπολίτευση, να βάλει την χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο αδράνειας / παραλυσίας, ώστε να φθαρούν μια ώρα γρηγορότερα οι αντίπαλοι (!).
Έχω μια απορία (από τις πολλές μου):
Από πού και ως που το περίπου 27% δικαιούται, να κυβερνήσει πρόωρα;
Δεν ισχύει η τετραετία στο ΚΔΠ /μόρφωμά μας;
Δεν είναι η λύση, κάθε τρείς και λίγο εκλογές.
Δεν αποτελούν λογικές διεκδικήσεις,  οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες διαφόρων κομμάτων, τα λογής, λογής – και διαλογής – τεχνάσματα παράκαιρων ανατροπών και αναστατώσεων.
Ούτε αποτελούν ουσιαστικές λύσεις οι ανασχηματισμοί για το θεαθήναι, ή οι ευκαιριακοί εναγκαλισμοί ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ «συγγενών» κομμάτων. Η κυβέρνηση (ανεπαρκής και επιρρεπής στο λάθος και με το κουσούρι της βαρηκοΐας) αφ’ ενός καταβάλλει προσπάθειες και αφ’ ετέρου έχει εντολή 4ετίας. Επομένως;
Πρέπει να κατανοήσει ο πολιτικός κόσμος /κατεστημένο ότι μας τελείωσαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, με ευθύνη των ιδίων – αποτυχημένων – σχηματισμών.
Απλή Αναλογική. Χωρίς bonus 50- 20 …εδρών.  Οι πονηρίες τύπου «Ενισχυμένης Αναλογικής» δεν έχουν πλέον θέση.
Υποχρεούνται να συνυπάρχουν, να συνεννοούνται, να συναποφασίζουν. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω (Σ.Σ τα φέρανε εκείνοι).
Οφείλουν να τα επαναφέρουν.
Και η επαναφορά δεν μπορεί να γίνει με την αλλαγή προσώπων ή κομμάτων στους θώκους της εξουσίας. Δεν αρκεί.
Αντί λοιπόν  οι εξουσιαστές μας να ασχολούνται με … προσχηματικά «πρόσημα»: Δεξιά, Αριστερά, Ρόζ, Τραβεστί, Ασαφή, ας συνέλθουν και ας συνειδητοποιήσουν ότι απαιτούμε πράξεις και όχι φραστικές ανοησίες /φληναφήματα.

Εδώ και πολύ καιρό είχα προτείνει την ανάληψη, από μέρους του κου Προέδρου της Δημοκρατίας πρωτοβουλίας σύγκλισης  ό λ ω ν ανεξαιρέτως των πολιτικών Αρχηγών ώστε να ομονοήσουν και να βγάλουν τον Τόπο από την κρίση. Φωνή βοώντος…….
Θα προσέφερε εθνική υπηρεσία αν το έπραττε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ όταν επισκέφτηκε τον πρώτο πολίτη. Δεν το έπραξε.


Υ.Γ Είχα προτείνει και κάτι άλλο. Όχι δικό μου. Των Αρχαιοελλήνων και των Ρωμαίων:
      Να επιλεγεί συναινετικά ένα άφθαρτο, δυναμικό πρόσωπο από τα κόμματα –Σε περίπτωση  διαφωνίας, διενέργεια Δημοψήφισματος – και να του ανατεθεί η διακυβέρνηση για 4 ή 5 χρόνια με αυξημένες εξουσίες. Να στηριχθεί απόλυτα και ομόθυμα. Υποχρέωσή του:  η παράδοση της εξουσίας,  μετά το πέρας της θητείας του, και η διενέργεια εκλογών. (Σ.Σ Χωρίς δικαίωμα συμμετοχής του ιδίου ή των συνεργατών του).
      Ένας Αισυμνήτης ή Καίσαρας, ώστε να βάλει – για συγκεκριμμένο χρόνο- τάξη. (Σ.Σ Προκειμένου να μην πεινάσουν – κυρίως οι ανεπάγγελτοι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ μας – στο μεσοδιάστημα, καλό θα είναι να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ για: «Επίδομα Α(νε)ργίας και Ανοχής».
      Λύσεις υπάρχουν. Βούληση;