Xαλάζι, βροχές και σφοδροί άνεμοι πλήττουν ολόκληρη τη χώρα

kafeneio sp
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Αττική και πολλές περιοχές της χώρας...


Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά είναι κατά τόπους ισχυρά. Στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι βροχές είναι λίγες και πολύ τοπικού χαρακτήρα, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα διατηρούνται αυξημένες.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση το βράδυ.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές ή καταιγίδες, στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού, όπου τα φαινόμενα είναι έντονα και για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.